Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δόθηκε στη Λατρεία ο Ιστορικός Ναός Ταξιαρχών Κορυδαλλού.

Ύστερα από μακροχρόνιες και έντονες προσπάθειες του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, ξεκίνησαν προ ενός έτους και ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστηλώσεως και συντηρήσεως του ιστορικού ναού Ασωμάτων Ταξιαρχών Κορυδαλλού, κτίσματος του 10ου αι μ.Χ. στον περίβολο της ομωνύμου Ενορίας.

Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 τα θυρανοίξια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας και Κορυδαλλού κ . Αλέξιο, ο οποίος εκείνη την ημέρα συμπλήρωσε 19 έτη από τότε που η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον εξέλεξε Επίσκοπο και Μητροπολίτη της ιστορικής Μητροπόλεως Νικαίας (25-01-1995), πλαισιούμενο από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Χρυσόστομο Παναγόπουλο και ευλαβείς ιερείς.

Η συμμετοχή του ευσεβούς λαού καθώς και η παρουσία αντιπροσωπειών των σχολείων μας και των παιδιών από τις νεανικές ομάδες της ενορίας ήταν συγκινητική.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ Λίνα Μενδώνη, οι βουλευτές της περιφερείας, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Σταύρος Κασιμάτης, θερμός συμπαραστάτης σε όλη την πορεία του έργου με το Δημοτικό Συμβούλιο, στελέχη της Α Ἐφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μεταβυζαντινών Μνημείων, ο ανάδοχος του έργου με το επιτελείο του πουεργάστηκε με σεβασμό για την αποπεράτωση των εργασιών.

Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ευχαρίστησε θερμώς όλους όσοι συνέβαλαν στην αποκατάσταση αυτού του μοναδικού σωζομένου μνημείου της περιοχής.
ΠΡΟΝΑΟΣ - Φωτογραφίες: ΡΟΜΦΑΙΑ