Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ανοικτή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για τους Γονείς. Ανοικτή Επιστολή Του Σεβ. Μητροπολίτου μας στους Γονείς.



Ανοικτή εκδήλωση για τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα Κατηχητικά Σχολεία της Τοπικής μας Εκκλησίας, διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Κυριακή 26/1 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, από τις 10.30 π.μ. έως τη 1.30 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης θα διεξαχθεί ως εξής:
Στις 10.30 π.μ. θα παρατεθεί πρόγευμα στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.
Θα ακολουθήσει στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου εισήγηση του Πρωτ. Βασιλείου Θερμού, Παιδοψυχιάτρου - Παιδοψυχολόγου, με θέμα «Ποια Ελλάδα θέλουμε μετά την κρίση; Η σημασία της αγωγής».
Θα ακολουθήσει συζήτηση και η καταληκτήρια προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.


Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις για τα παιδιά στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου. Οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν πρωτάθλημα σκακιού και Πινγκ - Πονγκ αγοριών και κοριτσιών, Δημοτικού και Γυμνασίου, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και προβολή παιδικής ταινίας στην αίθουσα «Δημητριάς»

Ενόψει της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απηύθυνε πατρική προσκλητήρια επιστολή προς τους γονείς, στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία βιώνουμε οριακές καταστάσεις, ως άτομα αλλά και ως κοινωνία, σε μία εποχή ανατροπών και απαξιώσεων θεσμών και ιδανικών, εσείς προτρέψατε τα παιδιά σας να ενταχθούν στις  κατηχητικές δράσεις της  Ενορίας σας και να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας της  Χριστιανικής  Νεολαίας της  Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Εμπιστευτήκατε τον Ιερέα, Υπεύθυνο - Νεότητος, της Ενορίας  σας, τους Κατηχητές, που  κατάλληλα επιμορφωμένοι και με κίνητρο την αγάπη τους για τα παιδιά και το Χριστό μας, θυσιάζονται στη  διακονία της Κατηχήσεως, με εφόδια τα σύγχρονα Κατηχητικά βοηθήματα που η Τοπική μας Εκκλησία, για τέταρτη συνεχή χρονιά  εξέδωσε και προσέφερε, κατά χιλιάδες, σε όλα τα παιδιά, όπως και στο δικό σας.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η πράξη σας αυτή είναι συνειδητή και τούτο μας επιφορτίζει με περισσή ευθύνη, και δεν αφήνει σε κανένα μας το περιθώριο  ούτε να σας απογοητεύσουμε αλλά και ούτε να διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας. Σας προτρέπω να συνεχίσετε να στηρίζετε τη συμμετοχή  των παιδιών σας στα Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας σας, να παρακολουθείτε διακριτικά την πορεία της μάθησης και της εμπειρίας στις νεανικές κατηχητικές δραστηριότητες, να στηρίζετε τους Κατηχητές, και είμαι σίγουρος ότι, όταν η κατηχητική χρονιά θα έχει τελειώσει, θα αντιληφθείτε πόσα οφέλη αποκόμισαν τα παιδιά σας, πόσα πολλά διδάχθηκαν, τις αλήθειες της πίστεώς μας που θα αποτελούν ισόβια το θησαυρό της καρδιάς τους και που στο μέλλον θα τους βοηθήσουν να αντισταθούν στα κακό, να επιλέξουν το καλό, να αρνηθούν το ψέμα της εξάρτησης και να υπερασπίσουν την  αλήθεια της  ελευθερίας, να γνωρίσουν την αγάπη που θυσιάζεται και να αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του άλλου τη ζωντανή εικόνα του Θεού...».

Ολόκληρη την επιστολή διαβάστε εδώ.