Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΛΕΙΑΘΟΥ.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος.
Στον χώρο αυτό του Ορφανοτροφείου ευρίσκεται και ο Τάφος του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Γρηγορίου Πλειαθού, σύμφωνα με την επιθυμία του, αφού υπήρξε ο κτήτωρ του Ιδρύματος αυτού.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χαρακτηρισμό του αγίου Γρηγορίου, ως «Θεολόγου», ενώ παράλληλα  έκαμε μνεία και για το πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Γρηγόριο Πλειαθού, ο οποίος Αρχιεράτευσε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος από το έτος 1922 έως το 1968 (οπότε απομακρύνθηκε άδικα από τον Θρόνο του και κοιμήθηκε τρία χρόνια μετά, το 1971), τονίζοντας την σπουδαία εκκλησιαστική και κοινωνική προσφορά του.
Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον εορτάζοντα Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμ. Γρηγόριο Κλεούδη.
Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm).