Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Διδυμότειχο.

Ο Εθνικός ιστορικός μας Κων. Παπαρηγόπουλος σε εκδήλωση της 30ης Ιανουαρίου 1881 μεταξύ άλλων σημείωνε: «…ο νεώτερος Ελληνισμός ταυτίζοντας την εορτή των Τριών Ιεραρχών, απέδειξε πόσο ξεκάθαρη είχε τη συνείδηση του χαρακτήρα με τον οποίο θέλησε να περιβάλει την εθνική μας εκπαίδευση, διότι τόνισε ότι παιδεία και πίστη, πίστη και παιδεία, υπήρξαν οι δύο πόλοι γύρω από τους οποίους στρέφεται η πνευματική και εθνική μας διάπλαση».

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της μαθητιώσας νεολαίας του Διδυμοτείχου εορτάσθηκε την 30η Ιανουαρίου ε.ε. η μνήμη των Τριών Ιεραρχών και τιμήθηκε η ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός

Επίσημος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Κοσμάς Γεωργίου, προσκεκλημένος του οικείου Αρχιερέως. Ακολούθησε δεξίωση για τους εκπαιδευτικούς και τους επισήμους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Παρόμοια εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής του Δήμου Ορεστιάδος έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, την παραμονή της εορτής 29 Ιανουαρίου ε.ε., με ομιλητή επίσης τον Καθηγητή κ. Κοσμά Γεωργίου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα∙ «Θεός – Κόσμος – Άνθρωπος, κατά τις λειτουργίες των Τριών Ιεραρχών». Της ομιλίας προηγήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ακολούθησε δεξίωση για τους εκπαιδευτικούς στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.