Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Λαγκαδά.

 
Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάσθηκε λαμπρώς την 26η του μηνός Δεκεμβρίου 2013, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά, όπου και φυλάσσεται η Θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας (15ος αιώνας), η οποία και έχει έρθει από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Θράκης και συγκεκριμένα από την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη εορτή των Χριστουγέννων, ενώ προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, απευθυνόμενος προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα μεταφέροντας της εόρτιες Χριστουγεννιάτικες Ευχές του, τόνισε επ’ ευκαιρία της σημερινής εορτής της Συνάξεως της Θεοτόκου, ότι σήμερα τιμούμε και ευγνωμονούμε την Παναγία μας που είναι η Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλων των Χριστιανών. Η Παναγία εκ μέρους του ανθρωπίνου γένους έγινε το πρόσωπο εκείνο που συνέργησε για να πραγματοποιηθεί το μυστήριο της Θείας Οικονομίας και να σαρκωθεί ο άσαρκος Υιός και Λόγος του Θεού.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι το «Μεθ’ημών ο Θεός» διότι δεν είμαστε πλέον μόνοι μας, αλλά είναι μαζί μας Εκείνος που έχει την δύναμη και σηκώνει τα βάρη όλων των αμαρτιών μας, ανορθώνοντας και χαρίζοντας μας την ζωή από την δικιά Του ζωή, που είναι ζωή αιώνιος και αθάνατος.

Πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε να μην είμαστε ευμετάβλητοι, να έχουμε μια σταθερά πορεία και Πίστη στην ζωή μας προς Εκείνον που είναι συνεχώς μαζί μας και μας έχει κοντά Του, οδηγώντας μας στην όντος ζωή της Βασιλείας Του.

Σήμερα τιμούμε την Παναγία μας διότι είναι εκείνη εντός της οποίας «εχωρήθη ο αχώρητος παντί» ανοίγοντας μας τον δρόμο και μετατρέποντας τις καρδιές μας σε σπήλαια θεοδέγμονα, σε τόπους όπου θα μπορεί πραγματικά να χωράει ο Αχώρητος.

Καταλήγοντας την σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ευχήθηκε προς όλους, οι φετινές εορτές να έχουν κάτι το ξεχωριστό στην ζωή τους. Πρέπει να κάνουμε όλοι μας, μία προσπάθεια να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στο Θεό, ζητώντας Τον να έλθει ζωή μας εκείνος που από την πολλή αγάπη Του προς τον άνθρωπο έγινε Άνθρωπος όμοιος με μας χωρίς την αμαρτία.