Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα η Σύναξη της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.
Στην Θεία Λειτουργία, συμμετείχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ο και προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας. Παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων. Συμμετείχαν επίσης πολλοί ιερείς από διάφορες ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.



Κατά τη διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας τελέστηκε η, εις πρεσβύτερον, χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Βαρσανουφίου Αναγνωστάκη, ο οποίος αποτελεί πνευματικό ανάστημα του Θεοφ. Σαλώνων. Αυτή είναι η πρώτη χειροτονία που τελεί ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος, ο οποίος συμβούλεψε τον π. Βαρσανούφιο να συνεχίσει τον πνευματικό του αγώνα, να παραμείνει ταπεινός και πράος όπως είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Επίσης τόνισε πως "όπως η Θεοτόκος Παρθένος που εορτάζει σήμερα, έγινε σκεύος εκλογής για να φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα Χριστό έτσι και εμείς οι ιερείς γινόμαστε σκεύη εκλογής της Θείας Χάριτος. Αυτή την Χάρη που λαμβάνεις σήμερα οφείλεις να μεταδώσεις και στους πιστούς μέσω των Μυστηρίων, παραμένοντας τύπος και υπογραμμός, έχοντας Φόβο Θεού ενώπιον του Αγίου Θυσιαστηρίου".