Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

200 παιδιά του Ιερού και του Αναλογίου ενίσχυσε η Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των παιδιών του Ιερού και του Αναλογίου πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της.
Η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεώς μας π. Αθανάσιος Κυρίτσης, άρχισε με το απολυτίκιο των Χριστουγέννων, το οποίο έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και εν συνεχεία η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τραγούδησε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Επίσης, ποιήματα και κείμενα σχετικά με τον Ιερέα και την Ιερωσύνη απήγγειλαν παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα.  

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νι­κό­λαος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την χορωδία και τα παιδιά που απήγγειλαν τα ποιήματα, απευθυνόμενος στα 200 περίπου παι­διά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που ήρθαν από διά­φορες ενορίες της Μητροπόλεώς μας, τόνισε την ιδιαί­τε­ρη συμ­­βο­λή τους στην τέλεση των ιερών ακολουθιών της ενορίας τους και την μεγάλη πνευματική αξία των εμπειριών που ζουν μέσα στο άγιο περιβάλλον της Εκκλησίας. Το ότι διακονούν στο Ιερό Βήμα είναι μεγάλη ευλογία αλλά και ευθύνη να καταρτίζονται εκκλησιαστικά και να γίνονται πνευματικοί πυρήνες για τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Η ωφέλεια την οποία έχουν από την ανατροφή τους στο Ιερό Βήμα θα εκτιμηθεί αργότερα από τα ίδια τα παιδιά που θα διαπιστώσουν πόσο ωφελήθηκαν από το μεγάλο αυτό σχολείο που λέγεται θεία Λατρεία.  Τέ­λος, τους ευ­χή­θηκε να έχουν υγεία και πρόοδο, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να δια­κο­νούν την Εκκλησία και τους Ιερείς .
Πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση, χορωδία νέων κληρικών, Διακόνων και Πρεσβυτέρων τραγούδησαν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων εορταστικά άσματα και ενθουσίασαν όλα τα παιδιά τα οποία με παρατεταμένα χειροκροτήματα εξεδήλωναν τον ενθουσιασμό τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά χρηματικών βοηθημάτων και βιβλίων από τον Σεβασμιώτατο σε όλα τα παιδιά. Μετά το Αμφιθέατρο πέρασαν στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου όπου προσφέρθηκε στα παιδιά γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των όλων των παιδιών ήταν η χαρά από την ωραία εκδήλωση και την επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους και εξέφρασαν την επιθυμία τέτοιου είδους συνάξεις να επαναλαμβάνονται πιο συχνά.