Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Σήμερα Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, στην ενορία της Αγ. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε τον νέο μας Ποιμενάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Νεκτάριο. Ο Σεβασμιώτατος, αφού τον υποδέχθησαν, τόσο ο εφημέριος του ιερού ναού π. Ελευθέριος Μίχος, όσο και εθελόντριες και ενορίτες, είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί  για το τόσο μεγάλο και σπουδαίο έργο που συντελείτε εδώ και πέντε συναπτά έτη στην ενορία μας.
  Ταυτόχρονα,με την ενημέρωση που έλαβε, ο Σεβ. κ.κ Νεκτάριος είχε την δυνατότητα να περιηγηθεί επί τουλάχιστον δύο ώρες, στον ιερό ναό, έτσι ώστε να έχει και ο ίδιος προσωπική εικόνα του επιτελούμενου έργου. Η περιήγηση ξεκίνησε με την επίσκεψη στο εσωτερικό του ναού, όπου τόσο η αγιογράφηση όσο και το προσφάτως περατωθέν βαπτιστήριο του ναού εξέπληξε ευχάριστα τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος εν συνεχεία επισκέφτηκε την ιματιοθήκη, όπου υπήρξε η δυνατότητα να δει τα ρούχα που προορίζονται για τους άπορους ανθρώπους τοποθετημένα σε ράφια, αφού πρώτα έχουν, όσα χρειάζονται, πλυθεί και σιδερωθεί. Η γνωριμία με τον ιερό ναό συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο παρεκκλήσιο του Αγ. Φανουρίου και του Εκκλησιαστικού Μουσείου όπου εκτίθενται ιερά κειμήλια του 16ου, 18ου &19ου αιώνα. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην αίθουσα όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες, όπως κατηχητικό, η ερμηνεία της Αγίας Γραφής, ομιλίες,κ.α.,ενώ η συνέχεια περιελάμβανε την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις ετοιμασίας των γευμάτων στο συσσίτιο της ΑΓΑΠΗΣ για 150 συνανθρώπους μας, όπου ο Μητροπολίτης μας, πραγματικά εντυπωσιάστηκε από το εθελοντικό αυτό έργο, καθότι οι εθελόντριες του συσσιτίου ξεπερνούν σε αριθμό τις 120. Τέλος είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε στο στενό χρονικά πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου, τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Αργολίδος, όπου και του έγινε μια πλήρη ξενάγηση.
Μετά την ολοκλήρωση της  τόσο ευχάριστης επισκέψεως του, όλοι ενορίτες, εθελοντές και απλοί επισκέπτες εξέφρασαν την αγάπη τους στο πρόσωπο του και αναγνώρισαν σε αυτό, την πραγματική ποιμαντική διδασκαλία καθώς κατά την διάρκεια της επισκέψεως. Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειπε να μας νουθετεί, με διδαχές και παραδείγματα Αγίων και σύγχρονων Γερόντων, ενώ ενημερώθηκε από τον π. Ελευθέριο και για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου έργου δημιουργίας ενιαίου κτιρίου για την συστέγαση όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων μέσω ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ναυπλιέων. Εμφανώς χαρούμενος και ικανοποιημένος τόσο για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της ενορίας όσο και για αυτά που είναι να γίνουν, έδωσε την υπόσχεση του, ότι θα είναι αρωγός στην τιτάνια αυτή προσπάθεια που γίνεται.