Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Εορτή Αγίας Αικατερίνης στον Αχινό Φθιώτιδος.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Αχινού ιερούργησε και ωμίλησε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας τη δύναμη της πίστεως, η οποία οδήγησε την αιμορροούσα γυναίκα στον Χριστό για να θεραπευθεί. Η μόνη δύναμη που έχει προοπτική είναι η πίστη στο Θεό. Όταν λείπει το δώρο της πίστεως ο άνθρωπος ζει σε ένα φουρτουνιασμένο πέλαγος. Μόνο κοντά στον Θεό γίνεται κυβερνήτης του εαυτού του και αποκτά την εσωτερική ειρήνη. Τέλος προέτρεψε όλους να έχουν το παράδειγμα αφοσιώσεως της Αγίας Αικατερίνης προς τον Χριστό, η οποία ευχήθηκε να είναι ακοίμητος βοηθός και προστάτης της πατρίδος μας και να πρεσβεύει ώστε ο Θεός να μας χαρίζει δύναμη και φρόνηση. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτοπρ. π. Ιωάννης Μέρμηγκας, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πανήγυρη, εις ένδειξη δε αγάπης, σεβασμού και με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 17 χρόνων Αρχιερατείας στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, του προσέφερε ένα Σταυρό ευλογίας.
Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους φορείς και κατοίκους της περιοχής επί διαφόρων θεμάτων.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Νικόλαος Ντίτσας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Φρούραρχος  Λαμίας και Διοικητής της 63 Μονάδος Επιστρατεύσεως Συνταγματάρχης(ΠΖ) κ. Ηρακλής Ευαγγελίου, ο Διοικητής του Αντλιοστασίου Ραχών Επισμηναγός κ. Δημήτριος Πεττός, εκπρόσωπος του Λιμενάρχου Στυλίδος, ,ο πρόεδρος του χωριού κ Αλεξόπουλος, ιερείς από τις όμορες ενορίες και πλήθος πιστών.
Κατά την επιστροφή του στην Λαμία ο Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος, όπου ευχήθηκε στους Ιερείς και πιστούς.