Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

π. Δανιήλ Αεράκης: «Για την εκκλησία οι μετανάστες είναι η πρόκληση της ιεραποστολικής μας αγάπης».


«Εκκλησιαστικός Αντιρατσισμός» ήταν το θέμα που ανέπτυξε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, στα πλαίσια του τρίμηνου προγράμματος «Ενορία εν δράσει…».


Ξεκινώντας, ο π. Δανιήλ σημείωσε πως εμείς οι Χριστιανοί είμαστε πρωτοπόροι στην κατάργηση των διακρίσεων. Όπως φαίνεται και στο Σύμβολο της Πίστεως, «η εκκλησία μας είναι καθολική, γιατί χωράνε όλοι μέσα στην εκκλησία. Ο Χριστός για όλους σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Από τότε που ήρθε ο Χριστός στον κόσμο, καταργήθηκαν οι διακρίσεις», ανέφερε σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του ο π. Δανιήλ. Συμπλήρωσε, μάλιστα, αυτή τη διαπίστωση, αναφέροντας παραδείγματα από τη ζωή του Χριστού, που αποδεικνύουν πως δεν έκανε διακρίσεις. Σε ένα παράδειγμα, είπε χαρακτηριστικά πως «ενώ ο κόσμος δεν έδινε καμία αξία στις γυναίκες, έρχεται ο Χριστός και σαρκώνεται από γυναίκα, και της δίνει την ύψιστη τιμή».

Εν συνεχεία, ο π. Δανιήλ τόνισε πως «η αγάπη του Θεού είναι αγάπη χωρίς σύνορα. Ο Χριστός σε όλους δίνει τη χάρη Του, αλλά όλοι δεν πιστεύουν. Όποιος θέλει πιστεύει». Κάνοντας λόγο για τη σημερινή εποχή, διαπίστωσε ότι ακούγονται πολλά για το ρατσισμό, ακόμα και για την πιθανότητα εφαρμογής νόμων με αυτό το θέμα. Τονίζοντας το ρόλο της Εκκλησίας πάνω σε αυτό το θέμα, σημείωσε πως οι Χριστιανοί δρουν με «τη δημοκρατία της αγάπης». «Χωράμε όλοι στην Εκκλησία. Όλοι σώζονται, άμα μετανοήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για την εκκλησία οι μετανάστες είναι η πρόκληση της ιεραποστολικής μας αγάπης. Εμείς προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε το ευαγγέλιο», ανέφερε σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του, κάνοντας λόγο για το θέμα των μεταναστών και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Εκκλησία. «Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις. Ο καλύτερος αντιρατσισμός είναι η εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας τα λεγόμενά του. Συμπληρώνοντας, μάλιστα, έκανε μια αναφορά σε ρήσεις του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας ότι «Θεός δεν μεροληπτεί. Κοιτάει καρδιές».

«Η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις. Αγαπώ όλους, δε σημαίνει συμφωνώ με όλους», ανέφερε ο π. Δανιήλ προς το τέλος της ομιλίας του, υποστηρίζοντας πως όλοι είναι ίσοι μέσα στην Εκκλησία, έχοντας ο καθένας το ρόλο του. «Ίδια εικόνα προσκυνάμε. Ίδιο σταυρό κάνουμε. Ίδιο σώμα και αίμα Χριστού παίρνουμε», είπε χαρακτηριστικά. Καταληκτική φράση της ομιλίας του ήταν πως «Είμαστε ατομιστές και αγαπάμε μόνο τον εαυτό μας και επομένως κάνουμε διακρίσεις. Δόξα τω θεώ υπάρχει η Εκκλησία, όπου δεν υπάρχουν ούτε κοινωνικές, ούτε φυλετικές ως προς τις φυλές, ούτε φυλετικές ως προς τα φύλα. Στην εκκλησία να μην γίνονται διακρίσεις γιατί είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου πατέρα. Θα κληρονομήσουμε όλοι τη Βασιλεία την ουράνιο».