Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


οι φωτογραφίες από την Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης.Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν ο Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς κ. Δημήτριος και οι Μητροπολίτες Ἰταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, Γερμανίας κ. Αὐγουστῖνος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός και Ῥεθύμνης και Αὐλοποτάμου κ. Εὐγένιος.



Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του έφτασαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος παρουσία των Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριᾶς κ. Προκοπίου, Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Μιλήτου κ. Ἀποστόλου, Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ἰγνατίου, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνος, Φλωρίνης, Πρεσπῶν και Ἐορδαίας κ. Θεοκλήτου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Σεῤῥῶν & Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ἐδέσσης, Πέλλης και Ἀλμωπίας κ. Ἰωὴλ, Ζιχνῶν & Νευροκοπίου κ. Ἱεροθέου, Ἐλευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Ἡλιουπόλεως Αἰγύπτου κ. Θεοδώρου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Λαγκαδᾶ, Λητῆς και Ῥεντίνης κ. Ἰωάννη, Ἱερισσοῦ, ἁγίου Ὄρους και Ἀρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Μαρωνείας και Κομοτηνῆς κ. Παντελέημωνος, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμῶν κ. Δημητρίου.

Παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τοπικών φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ έκανε λόγο για την αγάπη του και το ενδιαφέρον του προς τη Μακεδονία, τονίζοντας "πως η ένδοξος Μακεδονία μας, είναι μόνο μία και είναι Ελληνική".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που έχει η ενότητα και η ομοψυχία λέγοντας πως "όταν πορευόμεθα ηνωμένοι και ομόψυχοι, αποβλέποντες εις το καλόν και το αγαθόν του Γένους μας και της εκκλησίας, πάντοτε μεγαλουργούμε και εισερχόμεθα εις φάσεις ιστορικής πορείας και διαδρομής ευημερίας και αγαθών. Επισήμανε, επίσης, πως με τη μετάνοαι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες υπογραμμίζοντας πως "απαραίτητος είναι η μετάνοια, δηλαδή, η αλλαγή νοοτροπίας και σκέψεως και η έξοδος εκ των στενών ορίων του ατομικού συμφέροντος, του εγώ μας".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και ευχήθηκε "η βυζαντινή και ελληνική Θεσσαλονίκη να είναι πάντοτε το κόσμημα της βαλκανικής, πόλις ειρήνης, ενότητος και ορθοδόξου μαρτυρίας".

Λίγο πριν την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσης, που φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.