Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η πανήγυρις της Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο.

Με εθνική υπερηφάνια αλλά και θρησκευτική κατάνυξη γιόρτασε και φέτος ο λαός της ακριτικής πόλεως του Διδυμοτείχου τη διπλή εθνική και συγχρόνως θρησκευτική εορτή, της 28ης Οκτωβρίου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσήλθαν, φιλοξενούμενοι του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, και ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Ιεράρχης της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη.
Την παραμονή της εορτής ο ευσεβής λαός μας υποδέχθηκε αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Μεγαλόχαρης της Τήνου, που εδώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεος στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε το Ιερό Νησί για την εορτή του Δεκαπενταυγούστου, και τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων της αγίας Σοφίας, από την Κλεισούρα της Καστοριάς, το οποίο ευγενώς παρεχώρησε για το τριήμερο της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Kαστορίας κ. Σεραφείμ.
Στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα. Μετά τον Εσπερινό λιτανεύθηκε πανδήμως η ιερά εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος. Ακολούθησε Δοξολογία. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση της μαθητιώσης νεολαίας και των ενόπλων δυνάμεων.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Στρατηγός Ιωσ. Μαυράκης, εκπρόσωπος της Περιφερείας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.