Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΕ` Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και ιερών Μητροπόλεων διά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.


Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται στο Βόλο, με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2013, η «ΚΕ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιῶν και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Το πρόβλημα της ασθενείας, αιρετικές και αποκρυφιστικές προσεγγίσεις».
Στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εντεταλμένοι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.


Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολούνται με τα θέματα της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού και την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Στη συνέχεια θα αναγνωσθούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα ολοκληρωθεί με την Εισήγηση του Ελλογιμ. Αναπλ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Βασιλείου Τσίγκου, με θέμα: «Η σωτηρία του "όλου" ανθρώπου στη Θεολογία και ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Στα πλαίσια του Προγράμματος, θα λάβουν τον λόγο και Εντεταλμένοι των Ιερῶν Μητροπόλεων, για να εκθέσουν την δράση τους.


Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος