Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένα σπίτι αγάπης για τα παιδιά.



29/10/2013
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Μια ξεχωριστή μέρα για τα παιδιά του Μοσχάτου ήταν η αποψινή, καθώς οι παιδικές φωνές τους ήχησαν στο εντυπωσιακό νεοκλασικό έναντι του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου. Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίσμα της δεκαετίας του '30 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο εγκαινίασαν ένα πρότυπο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μίλησε για την αξία του συγκεκριμένου έργου, που αποτελεί καρπό συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και στην Πολιτεία. Αναφερόμενος μάλιστα στο κοινωνικό δίκτυο, που έχει αναπτύξει η Εκκλησία σημείωσε με έμφαση: «Εννιακόσιες και πλέον γυναίκες εθελόντριες προσφέρουν καθημερινά και μόλις εννέα από αυτές αμείβονται! Έχουμε δικαίωμα αυτήν τη δύναμη να την περιφρονούμε και να τη βάζουμε στα άκρα;

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για τη διακονία του στην Ομογένεια, αλλά και για όσα προσφέρει στον τόπο σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία. Αποκάλυψε μάλιστα ότι πέντε κοντέινερ με υγειονομικό υλικό αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ καταφτάνει από την Αμερική και θα διανεμηθεί το προσεχές διάστημα στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος από την πλευρά του χαρακτήρισε τον Μακαριώτατο λαμπρό παράδειγμα δημιουργικής πνοής και την Εκκλησία της Ελλάδος υπόδειγμα εθελοντισμού. Παραλλήλισε μάλιστα το δίκτυο της Εκκλησίας με τα αντίστοιχα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν μακρά παράδοση στις εθελοντικές δράσεις. Αναφερόμενος στη σημερινή πρωτόγνωρη κρίση, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε πως το έθνος είναι μαθημένο από δοκιμασίες και πως «δε φοβόμαστε την κρίση, όσο μεγάλη κι αν είναι», ενώ χρησιμοποίησε τον στίχο του Σολωμού «το χάσμα π' άνοιξε ο σεισμός ευθύς εγέμισε άνθη». Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επέδωσε στον Μακαριώτατο δύο επιταγές αξίας 70 χιλιάδων δολαρίων από ειδικό ταμείο της Αρχιεπισκοπής στην Αμερική και από την ομογένεια, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το πολυδύναμο έργο της Εκκλησίας.

Και τους δύο άνδρες ανακήρυξε σε επίτιμους δημότες Μοσχάτου – Ταύρου το δημοτικό συμβούλιο, αποδίδοντάς τους τιμητικές πλακέτες. Για τη δράση του στο τιμόνι της «Αποστολής» τιμήθηκε με ειδική πλακέτα και ο Διευθυντής της κ. Κωστής Δήμτσας, ο οποίος ανέφερε: «Με μοναδικό σύμμαχο την αγάπη για το συνάνθρωπο και στηριζόμενοι και στην δική σας αγκαλιά, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ υποδέχεται από σήμερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, παιδιά οικογενειών, μιας άλλης «Αθήνας» που ξεπροβάλλει από την οικονομική κρίση και αναλαμβάνει την καθημερινή σίτισή τους, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε μια διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης, με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, σε νέες ή εναλλακτικές ενασχολήσεις, όπως μουσική, ζωγραφική, θέατρο, πληροφορική, με στόχο της, να διαμορφωθεί και να εκπαιδευθεί μια νέα γενιά ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι πολίτες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δήμτσας, είπε: Μακαριώτατε θα ήθελα να κλείσω όπως άρχισα, με τα δικά σας λόγια, με το δικό σας κάλεσμα στη νέα γενιά.«Παιδιά μου», έχετε πει, «η Εκκλησία είναι το σπίτι σας. Ελάτε στο σπίτι σας για να το ανανεώσουμε και να το ανακαινίσουμε μαζί». Από σήμερα ακόμη ένα σπίτι της Εκκλησίας είναι ανοιχτό για σας".

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση των εγκαινίων, δήλωσε πως «στη σημερινή συγκυρία στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη με έναν πρότυπο χώρο κοινωνικής λειτουργίας. Πολιτισμός σήμερα σημαίνει αλληλεγγύη…η αλληλεγγύη της Εκκλησίας φανερώνεται από τις τοπικές ενορίες, αλλά και από την ουσιαστική συμβολή του Αρχιεπισκόπου, που έχει σταθεί στο δήμο μας με το κοινωνικό παντοπωλείο Ταύρου απ’ το οποίο ζουν τριακόσιες οικογένειες".

Στο σημαντικό γεγονός έδωσαν το παρών ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Γουϊνέας Γεώργιος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αποστολακίδης, εκπρόσωπος του Εξάρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, οι Μητροπολίτες Ιλίου, Βελεστίνου και Κορωνείας, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι Μονάδες στις οποίες απασχολούνται παιδιά ηλικίας 6 – 12 χρόνων για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας. Πρωτίστως επιλέγονται παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα από πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες. Σκοπός τους είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων.