Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μνάσωνος Επισκόπου Ταμασού, τελέστηκαν με λαμπρότητα τα εγκαίνια του νέου περικαλλούς Ιερού Ναού των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.

Στην τελετή συμμετείχε, προσκεκλημενος του οικείου Ιεράρχου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, με την άδεια και την ευλογία του οποίου, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου καθώς επίσης και λείψανο της Αγίας Ελένης φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στον νεοεγκαινιασθέντα Ναό, προερχόμενα εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Εράτυρας της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.

Στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλειτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου Ταμασού κ. Ησαΐου.

Πλήθος πιστών από την Ενορία αλλά και από άλλα μέρη συνέρευσαν από νωρίς το πρωί, προκειμένου να συμμετάσχουν στα Εγκαίνια του Νέου Ναού.

Στην τελετή παρέστη και ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας προεχείρισε τον προϊστάμενο του Ναου Οικονόμο Αδάμ Αδάμου σε Πρωτοπρεσβύτερο, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τον έπαινό του για την πολύτιμη συμβολή και την θυσιαστική προσφορά του π. Αδάμ για την ανέγερση και αποπεράτωση του νέου Ενοριακού Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης αναμνηστικής πλάκας εντός του Ναού, πάνω στην οποία αναγράφεται η κτητορική πράξη, από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ταμασού κ. Ησαΐα και Σισανίου κ. Παύλο και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Β. Παπαϊωάννου και στη συνέχεια υπέγραψαν την εντός του νέου "Κώδικα" του Ναού αναγραφόμενη κτητορική πράξη.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα το οποίο παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού προς τιμήν των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, των Κληρικών και λοιπών επισήμων.