Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου στη Νικήσιανη Καβάλας

Περιγραφή
Γυναικεία μονή, ιδρυμένη σε λόφο, στο δυτικό άκρο της κοινότητας Νικήσιανης στους ανατολικούς προβούνους του Παγγαίου. Στην περιοχή προϋπήρχε από το 1913 εξωκκλήσι τιμώμενο στο όνομα του Αγίου Δημητρίου. Με πρωτοβουλία του μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου κτίστηκε το 1973 καινούργιος εκ βάθρων ναός με την εισφορά των κατοίκων της Νικήσιανης και τον εκ Δράμας ευεργέτη Γεώργιο Λαζαρίδη, σύμφωνα με την υπάρχουσα μαρμάρινη κτητορική επιγραφή. Στα χρόνια που ακολούθησαν προστέθηκε στο ναό μεγάλος νάρθηκας και κτίστηκε το τριώροφο κτηριακό συγκρότημα της μονής με χώρους φιλοξενίας, κελλιών, τράπεζας, εργαστηρίων και άλλων βοηθητικών χώρων. Δυτικά του κτηρίου εγκαινιάστηκε το 1994 το καινούργιο καθολικό, αφιερωμένο στην Θεοτόκο Γοργοεπήκοο.
από: Εδώ