Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κουρά νέας Μεγαλόσχημης Μοναχής στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου.


Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε (28/10) στηνΙερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου η Κουρά της Μεγαλοσχήμου Μοναχής Θεοπίστης, από τον Σεβ.
Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, στο πλαίσιο του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Στην Ακολουθία παρέστησαν πλήθος Κληρικών, αντιπροσωπείες άλλων Ιερών Μονών, Αγιορείτες Πατέρες από την Νέα Σκήτη της Αθωνικής Πολιτείας και μέγα πλήθος ευλαβών προσκυνητών.



Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την εκπλήρωση του ονείρου μιας ζωής για την Μοναχή Θεοπίστη, η περίπτωση της οποίας είναι ιδιάζουσα. Πρόκειται για μητέρα πέντε παιδιών, τα τέσσερα εκ των οποίων συνέστησαν πετυχημένες οικογένειες, ενώ το τελευταίο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον Θεό και στην Εκκλησία ως Ιερομόναχος, πλέον, στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους. Όπως σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος «η Μοναχή Θεοπίστη, με τον αείμνηστο σύζυγό της, είχαν συστήσει την κατ' οίκον Εκκλησία, ανέθρεψαν τα παιδιά τους με φόβο Θεού και είχαν συμφωνήσει όποιος μείνει μόνος στη ζωή να ολοκληρώσει τον βίο του μέσα στη μοναχική ζωή, ακολουθώντας την παράδοση ολόκληρων αγίων οικογενειών, στην Εκκλησιαστική ιστορία, που αφιερώθηκαν με τον ίδιον τρόπο στην ασκητική ζωή. Αυτό είναι το έργο του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των ανθρώπων, τους καρπούς του Οποίου απολαμβάνουν οι πιστοί, όταν ακλουθούν την πορεία αυτής της ζωής, προγευόμενοι της αιωνιότητας και του Παραδείσου...».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι«σήμερα ζούμε μια εμπειρία Παραδείσου, που βιώνει μία οικογένεια, όταν ζει Χριστιανικά και Ορθόδοξα. Είναι ο Παράδεισος που ζει μια Μοναστική αδελφότητα, όταν λειτουργεί αυθεντικά, μέσα στην υπακοή, στην παρθενία και καθαρότητα, μέσα στην ακτημοσύνη και στην αγιότητα... Τούτη τη δύσκολη εποχή, η μαρτυρία Χριστιανικών οικογενειών είναι η πιο καθοριστική απάντηση για το τί μπορούμε να κάνουμε, για τό τί πρέπει να κάνουμε...».