Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Εορτασμός της Αγίας Σκέπης και της 28ης Οκτωβρίου στην Μητρόπολη Κορίνθου.

IMG 8912

Την 28ην Οκτωβρίου ε.ε., η ημέρα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας εορτάστηκε με την δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα, αν και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος απουσιάζει σε εξαήμερη Επίσημη Επίσκεψη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, για τις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις των 1700 χρόνων από το «Διάταγμα των Μεδιολάνων», εκπροσωπών την Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

     Στην Θ. Λειτουργία για την Εορτή της Αγίας Σκέπης στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου προέστη ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως.
Στην Δοξολογία γιά την Εθνική μας Εορτή, που επακολούθησε στον ως άνω Ι. Καθεδρικό Ναό, ως και στην Επιμνημόσυνη δέηση τον Σεβ. Μητροπολίτη μας εξεπροσώπησε ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας , Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου, πλαισιούμενος υφ᾿ όλων των Κληρικών της πόλεως Κορίνθου και της κώμης της Αρχαίας Κορίνθου, στην δέ παρέλαση εκ προσώπου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας μαζί με τους λοιπούς Επισήμους παρέστη ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αποδίδοντας τον σεβασμό και την τιμή στους ήρωές μας και πρωτίστως δεόμενοι Κλήρος, Άρχοντες και ο πιστός Λαός «υπέρ των ψυχών των μαρτύρων αδελφών ημών, ίνα αυλισθώσιν εν αγαθοίς και αναπαύσωνται εν σκηναίς δικαίων».


IMG 8923


IMG 8934

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ