Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΕΞΕΔΗΛΩΣΕ ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940.





Συντάχθηκε απο τον/την Γραμματέα IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο   
Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2013 15:53
      Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμήθηκε στη Σύρο με πάνδημη συμμετοχή του Λαού στις εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των ηρώων του 1940.
      Το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατουμένου υπό του ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Γ, Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχου Κορασίδη, των Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών της νήσου και της Περιφέρειας, του Λιμενικού Σώματος, αντιπροσωπειών των μαθητών και  μαθητριών των Σχολείων της Σύρου με τις σημαίες τους, Προσκόπων και του Λυκείου Ελληνίδων. 

       Προ του πέρατος της Δοξολογίας,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέδωσε σε νέους και νεάνιδες του Λυκείου Ελληνιδων τη Σημαία του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, του οποίου ο τελευταίος επιζών Πρόεδρος προσέφερε ως παρακαταθήκη στην Ιερά Μητρόπολη.
      Ακολούθως, στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Ηρώο εψάλη Τριασάγιο από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' , κατατετέθησαν στεφάνια, εις μνήμην των ηρώων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.
     Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και οι Αρχές της νήσου μετέβησαν εν σώματι προς την ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου παρηκολούθησαν την καθιερωμένη μαθητική Παρέλαση, την οποία άνοιξε η σημαία του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, φερομένη από μέλη του Λυκείου Ελληνίδων,και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
    Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
   " Ο πολιτισμένος, ευγενής και αρχοντικός Λαός της Σύρου για μια ακόμη φορά εξεδήλωσε  την αφοσίωσή του στην Πατρίδα, την τιμή του προς τους ήρωες του έπους του 40 και το σεβασμό του προς την ιστορική μνήμη και με την ολόθυμη παρουσία του υπενθύμισε ότι εδώ γεννήθηκε η νεώτερη Ελλάδα.
    Στα μάτια των παιδιών, που παρέλασαν, με την πολιτισμένη, ευγενική και ελπιδοφόρα παρουσία τους, διέκρινα το μέλλον της Πατρίδας, που πραγματικά δικαιώνει και επιβεβαιώνει το στίχο του γνωστού εμβατηρίου η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!