Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Mε λαμπρότητα η Πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού (ΦΩΤΟ).

του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα τελέστηκαν και φέτος οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού. Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκοπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτων Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερρών κ. Θεολόγου, ενώ στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σημερινή νεολαία και η ανταπόκριση που έχει από τους μεγαλύτερους. "Κάποιο βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα,δήθεν ότι ανησυχούν για την σημερινή κατάσταση των νέων και των προβλημάτων τους. Στη ουσία τους ενδιαφέρει μόνο η αποδυνάμωση και η απομείωσή της. Η απάντηση και λύση βρίσκεται στο μαρτύριο των Τριών Θυγατέρων, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος και της εν Χριστώ ζωής που ακολούθησαν."

Toν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο αλλά και τους συγχοροστατούντας Αρχιερείς ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους στην φετινή Πανήγυρη ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος και τους προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες, καθώς οι Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερρών κ. Θεολόγος έχουν διατελέσει προϊστάμενοι του Ναού αυτού.


Tην κυριώνυμη ημέρα του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν αξιοσημείωτη για ακόμη μια χρονιά, προσκηνώντας τα χαριτόβρυτα λείψανά τους, αποθέτοντας έτσι τις ελπίδες του στην Αγ. Σοφία και Τριών Θυγατέρων της.