Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό Καλαμπάκας.

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό Καλαμπάκας
Δημοσίευση: Βασίλης Αλεξίου Στις Εδώ

Ο ευλαβής λαός του Κλεινοβού και της ευρύτερης ορεινής περιοχής της Καλαμπάκας έκλινε
ευλαβικά το γόνυ στον Άγιο Ιερομάρτυρα Φωκά τον εκ της Σινώπης του Πόντου, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατου.
Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης Του, διοργανώθηκαν στο χωριό λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής όπου να φυλάσσεται μέρος των Ιερών Λειψάνων του τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε μέγα πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών, του βουλευτή της ΝΔ Ηλία Βλαχογιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη κ.α..
Ακολούθως κλήρος και λαός συμμετείχαν στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Φωκά και των Τιμίων Λειψάνων.
Το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εορτής του Αγίου Φωκά τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο. Τη λειτουργία παρακολούθησε με κατάνυξη και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος.
(φωτό Δημήτρης Καραγιάννης)

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό ΚαλαμπάκαςΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό ΚαλαμπάκαςΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό ΚαλαμπάκαςΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό ΚαλαμπάκαςΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό ΚαλαμπάκαςΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό ΚαλαμπάκαςΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό ΚαλαμπάκαςΛαμπρός εορτασμός του Αγίου Φωκά στον Κλεινοβό Καλαμπάκας