Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αιρετικές και παραθρησκευτικές ομάδες αλωνίζουν στις χώρες μας». Διορθόδοξη Αντιαιρετική Συνάντηση στη Βουλγαρία.




   Πραγματοποιήθηκε (19-22/9) η ΣΤ' Συνάντηση του Διορθοδόξου Δικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και καταστροφικών λατρειών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου - Χατζηδήμοβο Νευροκοπίου Βουλγαρίας, με γενικό θέμα: «Πρακτικοί τρόποι ποιμαντικής, κοινωνικής και νομικής αντιμετώπισης των λατρειών - αιρέσεων» Η Συνάντηση φιλοξενήθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.  Στη Συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 σύνεδροι - εκπρόσωποι όλων, σχεδόν, των Ορθοδόξων Εκκλησιών: του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιόχειας, Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Πολωνίας, Αλβανίας και Ουκρανίας, και πολλών Ορθοδόξων Πρωτοβουλιών που ασχολούνται με τα θέματα των νεοφανών αιρέσεων. Την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος εκπροσώπησαν ο π. Κων/νος Φλάκης και ο π. Αλέξανδρος Γκάσιτς, Εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Βόλου.

   Κατά την διάρκεια της Συνάντησης αναγνώσθηκε Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων και τις κοινωνικές επιπτώσεις από την δράση των ποικιλώνυμων αιρέσεων και καταστροφικών λατρειών στην εποχή μας, τονίζοντας την ανάγκη και νομικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή τους: «Η ποιμαντική εμπειρία πολλών εντεταλμένων από την δραστηριότητα τέτοιων φαινομένων είναι πολύτιμη και απαραίτητη για όλους μας, ιδιαιτέρως δε η νομική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων θα μας διαφώτιζε τους περισσοτέρους.
   Όλοι γνωρίζουμε τη σοβαρή έλλειψη σχετικής νομοθεσίας που υπάρχει στις χώρες του Ανατολικού λεγομένου μπλοκ, αλλά, δυστυχώς, και στην Ελλάδα, παρόλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μέριμνα που πρέπει να δείχνει το κάθε Μέλος -Κράτος για τη δραστηριότητα των σεκτών. Εντούτοις, πλειάδα αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων αλωνίζουν, κυριολεκτικά, τις χώρες μας, προκαλώντας, πολλές φορές, κοινωνικές συγκρούσεις καθώς και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Κυβερνήσεις όμως και τα Κοινοβούλια μέχρι τώρα δεν έχουν επιδείξει κανένα ενδιαφέρον και χαρακτηρίζουν χωρίς ιδιαίτερη προσοχή πολλές σέκτες ως «αφιλοκερδή σωματεία» ή φιλοσοφικές, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.
   Προκύπτει, επομένως, αμεσότερη η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των παραβάσεων των καταστροφικών λατρειών, που εν πολλοίς είναι ίδια σε κάθε χώρα, καθόσον οι συνέπειες δεν είναι μόνο θρησκευτικοί προσανατολισμού, αλλά παραβιάζονται κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα του ατόμου, με τραγικά αποτελέσματα για το ανθρώπινο πρόσωπο και την ελευθερία της συνειδήσεώς του...»
   Στο Μήνυμά του, επίσης, ο κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε τους συνέδρους για τις πρωτοβουλίες της Τοπικής μας Εκκλησίας ως προς την αντιμετώπιση του σύγχρονου σκηνικού των αιρέσεων, κάνοντας αναφορά στη λειτουργία του Αντιαιρετικού Γραφείου, στο Αντιαιρετικό Σεμινάριο Στελεχών Νεότητος σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, στα τριήμερα σχετικά Ιερατικά Σεμινάρια, όσο και στην ΚΕ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη εντεταλμένων Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου και θα έχει θέμα «Το πρόβλημα της ασθενείας, αιρετικές και αποκρυφιστικές προσεγγίσεις»

   Διαβάστε ολόκληρο τον Χαιρετισμό εδώ