Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη των Σεβασμιωτάτων Βεροίας κ. Παντελεήμονος και Κοζάνης κ. Παύλου στο Τιράσπολ (Υπερδνυστερία).


Κατά το χρονικό διάστημα από 25 έως και 28 Σεπτεμβρίου οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων και Κοζάνης κ. Παύλος επισκέφθηκαν την ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράσπολ στο αυτόνομο κρατίδιο της Υπερδνυστερίας ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράσπολ κ. Σάββα, προκειμένου να λάβουν μέρος στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής της παγκοσμίου υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κατά την πρώτη ημέρα της επισκέψεως πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε διάφορα μνημεία της πρωτεύουσας, κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, επίσκεψη του Μουσείου και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου στο μέγαρο της Βουλής. Αργότερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Προεδρικό μέγαρο όπου έγινε υποδοχή από τον νέο πρόεδρο της χώρας κ. Ευγένιο Βασίλεβιτς Σεβτσιούκ και συνομιλίες επί διαφόρων θεμάτων εκκλησιαστικού κυρίως ενδιαφέροντος. Ο σεβασμιώτατος Βεροίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Πρόεδρο, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα και την ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά ως προσκυνητής, με το χρυσό μετάλλιο του αποστόλου Παύλου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο εσπερινός και ο όρθρος της εορτής στον καθεδρικό ναό της πόλης προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μολδαβίας κ. Βλαδιμήρου.
Την επόμενη ημέρα (Ύψωση Τιμίου Σταυρού) τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον προσφάτως ανακαινισθέντα (μετά τον βομβαρδισμό που υπέστει) ιερό ναό αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ. Ακολούθησε επίσημο γεύμα στο επισκοπείο Τιράσπολ στο οποίο παρεκάθησε και ο Πρόεδρος κ. Ευγένιος Σεβτσιούκ ο οποίος προσέφερε στον σεβασμιώτατο Βεροίας κ. Παντελεήμονα ένα πίνακα και άλλα αναμνηστικά δώρα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση στο Θέατρο της πόλης στην οποία παρέστη το σύνολο των τοπικών αρχών.