Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Το εγκόλπιο του προσέφερε στην Παναφγα Σκριπού ο Κυδωνιών Αθηναγόρας!


"ΘΕΟΤΟΚΕ ΒΟΗΘΗ ΤΩ ΣΩ ΔΟΥΛΟ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΑΡΧΙΘΥΤΗ"... 
Μ` αυτή την αφιέρωση κρέμασε συμβολικά στον ολάνθιστο επιτάφιο της Μεγαλόχαρης ένα εγκόλπιο με τη μορφή της  ο  Ορχομένιος Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κκ. Αθηναγόρας Χρυσάνης, ο οποίος χοροστάτησε σήμερα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ανήμερα της εορτής της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον χιλιόχρονο βυζαντινό ναό της πόλης μας. 

Ένα δώρο - αφιέρωμα που  προσέφερε με περισσή ευλάβεια και συγκίνηση στην χάρη της όπως πολλές φορές επανέλαβε στο εμπνευσμένο του κήρυγμα τόσο ανήμερα όσο και την παραμονή της εορτής, που τίμησαν εκατοντάδες πιστοί απ` όλη τη Στερεά Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, αλλά και πολλά πρόσωπα της δημόσιας ζωής της περιοχής μας. 
Στην σημερινή Θεία Λειτουργία - που τέλεσαν μαζί με τον κκ. Αθηναγόρα και ιερείς του Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού αλλά και ο νέος Βοιωτός Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλλής -  αξιοσημείωτη ήταν επίσης η καθολική παρουσία επισκεπτών της πόλης μας αποκλειστικά για το προσκύνημα της Σκριπούς. 
Θυμίζουμε πως οι εκδηλώσεις του Ιερού Ναού θα συνεχιστούν στον εορτασμό των 70 χρόνων από το θαύμα της Μεγαλόχαρης στην πόλη μας στις 10 Σεπτεμβρίου 1943 με την έλευση του τιμίου ξύλου για ευλογία από το Άγιο Όρος.