Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.


Την 29η Αυγούστου ημέρα Πέμπτη το εσπέρας, παραμονή της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινου- πόλεως, εις την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αυτής, κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος έχει την Ονομαστική του Εορτή και Προστάτη τον Άγιο Αλέξανδρο, παρέστη στην Ακολουθία του Εσπερινού προς τιμήν του Αγίου Αλεξάνδρου, εις τον μοναδικό δια την Μητρόπολη Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωρίο Κάτω Ασσέα του τέως Δήμου Βαλτετσίου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ιερείς, Άρχοντες του Τόπου, κάτοικοι της περιοχής, των πέριξ χωρίων, Αθηναίοι, αλλά και Τριπολίτες, τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον Σεβ. Μητροπολίτη μας, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της Εορτής.

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου ημέρα Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην γενέτειρά του το Χωριό Πάπαρι Μαντινείας.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλίου κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ.κ. ΚΑΛΙΝΙΚΟΣ.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ.

Μετά το πέρας ο εορτάζων Μητροπολίτης μας, απένειμε το Οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αιδ. Ιερέα Κυριάκο Δρακόπουλο Εφημέριο της Ενορίας Κανδάλου Μαντινείας, καθώς και του Οικονόμου στον Αιδ. Ιερέα Πέτρο Δημάκο Εφημέριο Βερβαίνων Κυνουρίας.

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε κλήρο, λαό και άρχοντες για την παρουσία τους στην Θεία Λειτουργία και την τιμή που έκαναν στην ασημότητα του.

Οι κάτοικοι του χωρίου Πάπαρι, ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, με δική τους πρωτοβουλία, φρόντισαν στον προαύλιο χώρο του Ναού να κεράσουν τους συνεορταστάς και παρευρισκόμενους χριστιανούς, προσφέροντάς τους ένα λιτό νηστίσιμο γεύμα και ένα φρούτο ως ελάχιστη ανταπόδοση της μεγίστης προσφοράς του εορτάζοντως συγχωριανού μας Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ τόσον στην Μητρόπολή μας, όσον και στο Χωριό μας.

Ευχόμεθα τα Αρχιερατικά αυτού Έτη να είναι Πολλά και Ευλογημένα, ώστε να λαμβάνουμε πάντες τις Αρχιερατικές αυτού Πολύτιμες Ευχές και Ευλογίες.