Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πανήγυρις Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στην Παραλία Ραχών.

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη της αποτομής της τιμίας Κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Παραλίας Ραχών.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 29 Αυγούστου χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του Αγίου Ιωάννου και στα διδάγματα που πηγάζουν από την ευαγγελική περικοπή και την σημερινή εορτή.
  Επεσήμανε ότι όλοι μας πρέπει να λέμε την αλήθεια ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού, ο οποίος ήταν κήρυκας της αληθείας. Η αλήθεια προσαρμόζεται ως προς τον τρόπο και τη μέθοδο δεν πρέπει όμως να παραχαράσσεται και να εκκοσμικεύεται, διότι μεγαλύτερος εχθρός για την Εκκλησία είναι η νοοτροπία του κόσμου.