Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος «Ταχέως κατάπαυσον τόν τοῦ σεισμοῦ κλονισμόν».



amfiklia
Στή σεισμόπληκτη περιοχή της Αμφικλείας βρέθηκε το εορταστικό διήμερο 22 κα 23 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και εόρτασε μαζί με τους πιστούς της περιοχής τα εννιάμερα της Παναγίας.
Την Πέμπτη 22 Αυγούστου χοροστάτησε στον υπαίθριο εσπερινό της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τιθρωνίου, στον οποίο παρέστησαν οι Ιερείς της περιοχής και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, καθώς επίσης και πολλοί παραθεριστές και κάτοικοι των γειτονικών χωριών.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προστασία της Θεοτόκου και προέτρεψε τον ευσεβή λαό να καταφεύγει σε κάθε δυσκολία της ζωής στη μητρική Της αγάπη.
Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο με ευλάβεια ασπάσθηκαν οι Χριστιανοί, ότι έχει παρρησία ενώπιον του Θεού και γι’ αυτό να επικαλούνται την μεσιτεία του.


Οι εκδηλώσεις των κατοίκων ήταν συγκινητικές για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, διότι όπως έλεγαν τους έδωσε θάρρος και δύναμη.
Μετά τον εσπερινό προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο και σε όλη τη συνοδεία του τα καθιερωμένα εορταστικά εδέσματα στο καφενείο του χωριού και έλαβαν όλοι την ευλογία του.
Στο χωρίο Τιθρώνιο ο Ενοριακός Ιερός Ναός έχει υποστεί μεγάλες ζημιές στο Ιερό Βήμα και στον εξωτερικό τοίχο της νοτίου πλευράς.
Το τραγικό είναι ότι μόλις πριν λίγους μήνες είχε επενδυθεί με πέτρα και είχε ανακαινισθεί.
Την Παρασκευή 23 Αυγούστου τη Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Παρνασσού.
Λόγω των ζημιών που υπέστη το Μοναστήρι και της επικυνδυνότητος  του κτιρίου η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε κάτω από τον γέρο πλάτανο στην αυλή του Μοναστηριού, με την συμμετοχή 10 Ιερέων, καλλιφώνων Ιεροψαλτών της περιοχής και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.
Η Μοναχή Ελισάβετ είχε ευπρεπίσει τον χώρο, είχε μεταφέρει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας, τα σκεύη και τις Ιερές Εικόνες και μετέτρεψε τον χώρο σε Εκκλησία.
Ο πιστός λαός που παρακολουθούσε από την γύρω αυλή την Θεία Λειτουργία έμεινε πολύ συγκινημένος από την πρωτόγνωρη αυτή Λειτουργία και κατά την διανομή του αντιδώρου ευχαριστούσε τον Σεβασμιώτατο γι’αυτή του την πρωτοβουλία.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την αγάπη τους προς την Εκκλησία και την συμπαράσταση που επιδεικνύουν στη Μοναχή Ελισάβετ, η οποία με την βοήθεια όλων ευπρεπίζει και εξωραΐζει την ιστορική Μονή της Θεοτόκου.
Τα Μοναστήρια είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι η κιβωτός της πίστεως και της πατρίδος.
Αυτό το Μοναστήρι είναι ποτισμένο με τα δάκρυα και τους ιδρώτες των πατέρων, αλλά και με το αίμα των αρματωλών και των κλεφτών του Παρνασσού που εδώ εύρισκαν αποκούμπι και προστασία κατά τον αγώνα του 1821.
Μετά την ομιλία, την οποία με μεγάλη προσοχή και ησυχία παρακολούθησαν όλοι, τελέσθηκε η αρτοκλασία και έγινε η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Όλους τους εορταστές δεξιώθηκε η Γερόντισσα Ελισάβετ με Αβραμιαία φιλοξενία.
Ένας γέροντας προσκυνητής πλησίασε τον Σεβασμιώτατο λίγο πριν αναχωρήσει από την Μονή και με δάκρυα στα μάτια του είπε: «Σεβασμιώτατε όπου πας ενώνεις και δυναμώνεις τον λαό».
Αυτή ήταν η πιο μεγάλη αμοιβή του Σεβασμιωτάτου από την λαμπρή πανήγυρη της Μονής του Παρνασσού γιατί, εάν επιτυγχάνεται ενότητα και ενίσχυση του λαού με την παρουσία του Επισκόπου, αυτό είναι η τέλεια εκπλήρωση της αποστολής του.
Και στις δύο πανηγύρεις αναπέμφθηκε δέηση για τη κατάπαυση του σεισμού και εψάλλει ειδικό Απολυτίκιο το οποίο συνέθεσε ο Σεβασμιώτατος, και έχει ως εξής:
«Παρθένε Πανάμωμε, τόν τοῦ σεισμοῦ κλονισμόν,
ταχέως κατάπαυσον πρός σόν Υἱόν καί Θεόν
θερμάς ἱκεσίας Σου.
Σκέπην καί προστασίαν τοῖς Σοῖς δούλοις παράσχου.
Λύτρωσιν ἐκ κινδύνων καί δεινῶν ἀλγηδόνων.
Καί νύν τήν πάσαν ἐλπίδα ἡμῶν
εἰς Σέ ἀνεθέμεθα.»
Αναχωρώντας ευχήθηκε σε όλους ο Σεβασμιώτατος να τους ευλογεί και να τους σκεπάζει η Υπεραγία της Θεοτόκος σε όλη τους τη ζωή.
amfiklia1
amfiklia2
amfiklia3
amfiklia4
amfiklia5
amfiklia6
amfiklia7

amfiklia8