Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η Αργολίδα Τιμά την Αγία Άννα.

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάζεται η κοίμηση της Αγίας Άννης, μητέρας της Παναγίας μας, στην περιοχή Αγίας Τριάδας-Μπέρμπακα του δήμου Ναυπλιέων.Πρόκειται για ένα εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Ιωακείμ και Άννη .Την  παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του  πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μυτροσίλη .Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού και του θείου κηρύγματος, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνος της Αγίας Άννης πέριξ του ναού.
Το Εκκλησάκι της Αγίας Αννας είναι χτισμένο πάνω στα χαλάσματα παλαιότερου Ναού, ίσως και της Βυζαντινής περιόδου, ενώ γύρω του υπάρχουν απομεινάρια αρχαιοελληνικού Ναού.
Στα χαλάσματα του αρχικού Ναού βρέθηκε παλαιά εικόνα των Ιωακείμ και Άννης και γι’ αυτό ο σημερινός Ναός που ανεγέρθηκε το 1950 αφιερώθηκε στην Αγία Αννα. Γύρω, από τον ναό η περιοχή είναι πνιγμένη στις πορτοκαλιές.