Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εορτασμός της Αγίας Μαρίνης 2013 στη Λέρο.


Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της Λέρου.
 
Το εσπέρας της παραμονής, Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 7:30΄μ.μ., ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.κ.Ιωσήφ, παρουσία και την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου και των παρεπιδημούντων ιερέων π.Γεωργίου Χατζηδάκη εκ Καλύμνου, π.Νικολάου Σαββόπουλου εξ Αθηνών, π.Εμμ.Αρβανίτη εκ Σάμου, π.Δημ.Μπίλλη και του διακόνου Νικολάου εκ Θεσσαλονίκης.

 
Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου κ.Μιχ.Κόλλια, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γ.Βογιατζής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Αρχών, του πολεμικού ναυτικού, του στρατού, του Α.Τ.Λέρου, του Λιμενικού και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.
 
Μετά τον Εσπερινό, έλαβε χώρα η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Μαρίνας στους δρόμους της πόλεως και στο ομώνυμο λιμάνι, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Λέρου, του Τιμίου Σταυρού και των εξαπτερύγων, του Ιερού Ευαγγελίου, του Ιερού Κλήρου, των Μητροπολιτών, των τοπικών Αρχών, και πλήθος πιστών.
 
Δέησις κατά το έθος εψάλλη προ του Αστυνομικού Τμήματος, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας του κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα φιλοχρήστου στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, ως επίσης υπέρ των δημοτικών αρχόντων και του ευσεβούς λεριακού λαού του ενταύθα και των όπου γης ευρισκομένων αδελφών ημών Λερίων.
Η Φιλαρμονική του Δήμου και άγημα των ανδρών του πολεμικού ναυτικού απέδωσαν τας κεκανονισμένας τιμάς.
 
Μετά την ιερά λιτάνευση ακολούθησε ιερά παράκληση υπό του μητροπολίτου κ.κ.Παϊσίου, ο οποίος εμοίρασε τον άρτο στο ευσεβές εκκλησίασμα.
 
Μετά την πανήγυρη, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Μαρίνας, ο πολιτιστικός και μορφωτικός Σύλλογος νέων Λέρου «Άρτεμις», οργάνωσε πανηγύρι με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια της Λέρου και των Δωδεκανήσων, και πολύς κόσμος παρακολούθησε τα νέα παιδιά του Συλλόγου που χόρεψαν, αλλά και το Λέρικο ξεφάντωμα που ακολούθησε.
Το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητρτοπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ και συνιερουργούντος του ποιμενάρχου μας.
Τον θείο λόγο, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θ.Λειτουργία, κήρυξε ο μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου και αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνης. Ο δε μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον άγιο Προικονήσσου, δια το ότι ελάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη της πολιούχου της πόλεως της Αγίας Μαρίνας και του ευχήθη κατ΄ άμφω υγεία και την δωρεά του Αγίου Πνεύματος στο εκκλησίασμα.
 
Οι χοροί των καλλίφωνων ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των πρωτοψαλτών κ.κ.Αναστασίου και Ραφαήλ Χατζηλάρη, έψαλλαν θαυμάσια με τις χορωδίες τους, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θ.Λειτουργία.
Μετά την Θ.Λειτουργία ο εφημέριος π.Σωφρόνιος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο δεξιώθηκε τους Μητροπολίτες, τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς, στο παρακείμενο ενοριακό κέντρο, παραθέτοντας παραδοσιακά κεράσματα.
Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον εφημέριο και το εκκλ.συμβούλιο για την όλη οργάνωση και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και η Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο της δόξης υπέρ του ευσεβούς Λεριακού λαού.