Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΥΡΗΝΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟΥ.


Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Τριάδος, στη Μύρηνα της Λήμνου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πανηγυρική Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ. Ιεροθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου.
 
Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο ασύλληπτο και ακατανόητο στην ανθρώπινη λογική δόγμα της Αγίας Τριάδος,το οποίο, όμως, ὀπως τόνισε,  μπορούμε να το βιώσουμε ως πραγματικότητα, αν η ζωή μας διέπεται από την αγάπη και την ενότητα, που συνδέουν τα Τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος. "Μετέχοντας", προσέθεσε, "στο μυστήριο της αγάπης μέσα στην οικογένειά, την Ενορία και την κοινωνία, και διά της συμμετοχής μας στη Μυστηριακή Ζωή της Εκκλησίας, μετέχουμε και των ακτίστων ενεργειών της Παναγίας και Τριαδικής Θεότητος".
 
Ευχαρίστησε, επίσης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο για την ευλογημένη ευκαιρία που του προσέφερε να ιερουργήσει στην ακριτική Λήμνο και, επισημαίνοντας ότι μετά από 25 χρόνια Αρχιερατείας του η Λήμνος έχει ανακαινισθεί και μεταμορφωθεί, όχι μόνο με την οικοδομή θαυμαστών έργων αλλά και με την οικοδομή του λόγου του Θεού στην ψυχή του πιστού λαού, του ευχἠθηκε υγιεινή και πολυχρόνια την καλλίκαρπο Αρχιερατεία του.
Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επιστρέψει στην Αθήνα και εκείθεν θα μεταβεί στη Μύκονο, όπου αύριο το πρωί θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην Άνω Μερά.