Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

"Μετανοώ στην πράξη, όχι στα λόγια"



21/6/2013
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


«Ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί η φωνή του Ευαγγελίου και να μετανοήσουμε» επισήμανε μιλώντας στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. «Μετανοώ σημαίνει αλλάζω μυαλό, κατεύθυνση και τρόπο ζωής», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως "τούτη την ώρα αυτό έχει ανάγκη ο τόπος".



Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που αυτές τις μέρες έχει μεταφερθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου: «στις δύσκολες στιγμές μας ακουμπάμε στην Παναγία, η οποία μας βοηθά ν’ αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα διαχρονικά. Στις αγωνίες μας προστρέχουμε σε αυτήν και όλες μας οι νίκες συνδέονται με τη χάρη της. Γι’ αυτό και στις δύσκολες στιγμές μας βρίσκουμε ανακούφιση στην Παναγία, που είναι η Μητέρα όλων μας. Σε αυτήν εξομολογούμαστε λύπες και χαρές. Ζητάμε την βοήθειά της. Ιδιαίτερα σε εμάς του Έλληνες είναι συνυφασμένη με τη ζωή του καθενός, αλλά και με τις εθνικές περιπέτειες. Και σήμερα που είμαστε σε μία δύσκολη θέση η Παναγία είναι μεσίτρια, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», ενώ με αφορμή ένα ντοκυμαντέρ που παρουσιάστηκε εχθές από τους αξιωματικούς του Στρατού για την μάχη του Κιλκίς και τους αγώνες που έδιναν τότε με τις λόγχες σώμα με σώμα, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε «Και σήμερα οι αγώνες εναντίον αυτού του τόπου είναι μεγάλοι, και έχουν πάψει τα πυρά να ακούγονται, έχουν σπάσει και οι λόγχες. Οι μάχες για στραγγαλισμό αυτού του τόπου δεν δίνονται στις μεγάλες πεδιάδες όπως αυτή του Κιλκίς γίνονται σε διπλωματικά γραφεία, γίνονται σε χώρους έξω από αυτόν τον τόπο. Δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για εμάς πολλές φορές. Και αυτός ο πόλεμος αυτός ο αγώνας είναι πιο δύσκολος από την μάχη σώμα με σώμα, πρόσωπο με πρόσωπο, γιατί σε αυτόν τον αγώνα σαν αυτόν του Κιλκίς πέφτεις, δίνεις το αίμα σου γίνεσαι θυσία. Στον άλλο όμως αγώνα τον διπλωματικό αγώνα εκεί που λύνονται και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα έξω από την χώρα και οι λύσεις έρχονται κατασκευασμένες και στραγγαλίζουν αυτό το λαό και τον πιέζουν αυτό το λαό, αυτός ο αγώνας είναι πολύ πιο δύσκολος. Η Παναγία, λοιπόν, και πάλι είναι κοντά μας και την χρειαζόμαστε, αλλά υπό την προϋπόθεση να μετανοήσουμε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο».

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και οι Μητροπολίτες Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Παρόντες ήταν, επίσης, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της περιφέρειας, των σωμάτων ασφαλείας, της πυροσβεστικής , του ελληνικού ερυθρού σταυρού, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης, ενώ αργότερα επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο των Ηρώων και ξενάγηση στο πολεμικό μουσείο. Στη συνέχεια ακολούθησε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.