Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου.




29/6/2013
Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου.

Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός, οι Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Αχελώου κ. Ευθύμιος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, βουλευτές, πολιτευτές, εκπρόσωποι της 20ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, κληρικοί και λαϊκοί.



Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ποιμαντική φροντίδα και στο ήθος του Αποστόλου Παύλου τονίζοντας ότι επιδίδονταν σε ένα αγώνα για τον ευαγγελισμό των ανθρώπων. "Όταν η αγάπη απουσιάζει από τις κοινωνίες των ανθρώπων δοκιμάζεται και η ανοχή" επισήμανε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης λέγοντας πως "πριν από χρόνια οι υπεύθυνοι αγνόησαν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου που έφερε το μήνυμα της λυτρώσεως, της αγάπης και της ειρήνης. Ίσως δίδεται η ευκαιρία με μετάνοια να χαράξουμε νέες κατευθύνσεις με χριστιανική συμπεριφορά και αξίες. Η αγάπη, άλλωστε, γράφει ο Απόστολος Παύλος, δεν περιορίζεται μόνο προς τους πιστούς, αλλά προς όλους τους ανθρώπους".

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τίμησε τον Ρώσο βουλευτή και πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας Σεργκέι Ποπόφ με την ανώτατη διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το μετάλλιο α΄ τάξεως του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.