Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Ιδρυτή της Άγιο Απόστολο Παύλο - Ο πρώτος Ναός του Αποστόλου εν ελλάδι πανηγυρίζει τη μνήμη του

 
 
"Της Ιεράς Συνόδου επιθυμούσης όπως, κατά τον κατ' έτος Πανηγυρισμόν της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ενδόξου Πανευφήμου και Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας ημών, κατά την 29ην Ιουνίου, προσδίδηται ο αρμόζων πρός το μέγεθος του εορταζομένου Μεγάλου τούτου Αποστόλου επίσημος χαρακτήρ..." (Απόφασις Δ.Ι.Σ. 1/4/2013)

Ως εκ τούτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών (οδός Χίου & Κρήτης, περιοχή σταθμού Λαρίσης), συμφώνως τη ώς άνω αποφάσει της Ιεράς Συνόδου, θα εορτασθεί η Ιερά Μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, συμφώνως με το ακόλουθο πρόγραμμα:

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 7.00 ΕΣΠΕΡΙΝΗ
Μέγας Συνοδικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο θα χοροστατήσει εκπροσωπών την Ιεράν Σύνοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.

-ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 6.30 ΠΡΩΙΝΗ
Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ (ο οποίος και θα εκφωνήσει την πανηγυρική ομιλία), Λευκάδος & Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

-ΣΑΒΒΑΤΟ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 7.30 ΕΣΠΕΡΙΝΗ
Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ.
Ώρα 8.15 Λιτάνευση της εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου δια κεντρικών οδών πέριξ του Ι. Ναού.

Προσκαλούνται οι ευλαβείς Χριστιανοί, εις συμμετοχήν και συμπροσευχήν εις τον εορτασμόν.