Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πρώτα η πατρίδα και μετά τα κόμματα και οι προσωπικές φιλοδοξίες.


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

"Πρώτα να θυσιαστούμε για την πατρίδα μας και μετά για τα κόμματα και τα προσωπικά μας συμφέροντα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Κιλκίς, όπου βρίσκεται για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της εκατοστής επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος νωρίς το απόγευμα και τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ. Παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, Σύρου, Τήνου, Ἄνδρου, Κέας καί Μήλου κ. Δωρόθεος, Θήρας, Ἀμοργοῦ καί Νήσων κ. Ἐπιφάνιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Περικλής Κολότσιος, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, σωμάτων ασφαλείας, τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.


Κατά την επίσημη υποδοχή ο αναπληρωτής δήμαρχος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, ενώ ανακοίνωσε πως ανακηρύσσεται ο Αρχιεπίσκοπος επίτιμος δημότης Κιλκίς, λόγω του σπουδαίου κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον αναπληρωτή δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή αυτή και ανέφερε πως "ο λαός μας χρειάζεται την συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, άλλωστε η ετυμολογία της λέξης "πολίτης" φανερώνει ότι είναι αυτός που ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης, στο πέρασμα του χρόνου όμως άρχισε να χρησιμοποιείται και πολιτικά. Καλούμαστε να γνωρίζουμε πού φτάνουν τα όριά μας, γιατί κάθε φορά που τα υπερβήκαμε συνέβησαν άσχημα πράγματα. Η ενασχόληση με τα προβλήματα του ανθρώπου είναι και δικό μας έργο, ενώ τα πολιτικά είναι άλλων. Εκεί, όμως που τηρούνται τα όρια και υπάρχει συνεργασία, υπάρχει και ελπίδα. Καθήκον μας εξάλλου, είναι να ενώσουμε το αίμα μας, τις δυνάμεις μας και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε βοήθεια από άλλους, πρέπει να φανούμε μόνοι μας δυνατοί. πρώτα πρέπει να θυσιαζόμαστε για την πατρίδα μας και μετά για τα κόμματα και τα προσωπικά συμφέροντα"

Αμέσως μετά τελέσθηκε επίσημη δοξολογία και ο Μητροπολίτης Κιλκισίου καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας πως η παρουσία του εδώ "πλουτίζει τις καρδιές τους, χαροποιεί τα συναισθήματά τους".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση, ενώ επισήμανε πως "στο πρόσωπό του διακρίνεται πλούσια διακονία αυτού που του έδωσε η Εκκλησία". "Η Εκκλησία, άλλωστε", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος "ενδυναμώνει την ψυχή και αναγεννά τον άνθρωπο, δείχνοντάς του τον σωστό προορισμό".

Στη συνέχεια τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Κειμηλιαρχείου στον ισόγειο χώρο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Μητρόπολης.