Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ξάφνιασε ευχάριστα με ανέκδοτο και τον Εθνικό ύμνο ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος (βίντεο).

Την Κυριακή, 23 Ιουνίου, παραμονή της Αγίας Τριάδας, στο Μέρμπακα (Αγία Τριάδα), αφού τελείωσε η περιφορά της εικόνας, ο εφημέριος πρ. Γ. Μητροσύλης έπλεξε το εγκώμιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, τονίζοντας την μεγάλη δράση του. Αυτός ανταπέδωσε τις ευχαριστίες λέγοντας πως ο κόσμος που προσήλθε στο ιερό πανηγύρι της Αγίας Τριάδας τού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση για την σεμνότητα και την ευλάβεια πού είχε.

Τελείωσε δε τις ευχαριστίες του με ένα ανέκδοτο, συμβολικό!



"Μετά το τέλος του αγώνα του 21, ο Κολοκοτρώνης πέρναγε την ώρα του στο Ανάπλι, κοντά στα ανάκτορα, όπου η Αμαλία τον κολάκευε συνήθως με ωραία λόγια. Πόσο ωραία είναι η φουστανέλα σου, πόσο λεβέντικη η κορμοστασιά σου,πόσο ωραίο το μουστάκι σου,! Ο Μακρυγιάννης που τα άκουγε, μάλλον δεν ένιωθε ευχάριστα και του λέι. Μην τα πιστεύεις, ψέματα είναι! Και τότε ο Κολοκοτρωνης απαντά. Ρε Μακρυγιάννη, το ξέρω ότι είναι ψέματα, αλλά έλα που μου αρέσει να τα ακούω!!!"

Διαχρονική αξία , τα λόγια τα ευχάριστα, τα κολακευτικά, να σου χαίδεύουν τα αυτιά και να...ικανοποιούν την ανθρώπινη ματαιοδοξία σου!!!

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος ζήτησε από την φιλαρμονική να αποδώσει τον εθνικό ύμνο, κάτι που ξάφνιασε ευχάριστα του παρευρισκόμενους.