Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Θυρανοίξια νέου Ιερού Ναού αφιερωμένο στους Αγίους Ευγένιο τον Τραπεζούντιο, τον Μεγαλομάρτυρα και Γρηγόριο Καλλίδη - Κολχικό.

Τα θυρανοίξια ενός νέου Ιερού Ναού αφιερωμένο στους Αγίους Ευγένιο τον Τραπεζούντιο, τον Μεγαλομάρτυρα και Γρηγόριο Καλλίδη Αρχιεπισκόπου Ηρακλείας τον από Τραπεζούντας, τελέσθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου ε.έ., εις την ενορία του Κολχικού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Του Αγιασμού των Θυρανοιξίων και του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιο (Πατριάρχείο Αλεξανδρείας) και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια Αγιασμού των θυρανοιξίων και του Εσπερινού, ετέθησαν εις προσκύνησις τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα λείψανα των Αγίων Ευγενίου του Τραπεζουντίου και του Αγίου Γρηγορίου του Καλλίδη, ενώ παρέστησαν η Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κα Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού «ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» κ. Ευστάθιος Πιπερίδης, εκπρόσωποι όλων των Ποντιακών Σωματείων Λαγκαδά και Θεσσαλονίκης, καθώς και Πλήθος πιστών, που από νωρίς κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο και παρακολούθησε με κατάνυξη, αλλά και χαρά, τις λατρευτικές εκδηλώσεις βλέποντας ένα όνειρο 18 ετών να πραγματοποιείται και να αποπερατώνεται ο νέος Ιερός Ναός.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε του παριστάμενους Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαιτέρος δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο, που ετέλεσε και τον Αγιασμό, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού «ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» κ. Ευστάθιο Πιπερίδη, που με την καίρια συμβολή τους επιταχύνθηκε η αποπεράτωση του Ναού καθώς και όσους εργάστηκαν και εκοποίασαν για την ανέγερση του περικαλέστατου Ιερού Ναού που είναι ένα κόσμημα για την περιοχή του Κολχικού αλλά και για την Μητρόπολη μας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, στην ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για το άνοιγμα ενός νέου Ναού που θα τιμάται σε δύο μεγάλους Αγίους που έχουν τις ρίζες και την καταγωγή του από τον ένδοξο και μαρτυρικό Πόντο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στο Βίο και το Μαρτύριο του Αγίου Ευγενίου τονίζοντας τα δύο κοινά σημεία που έχει ο Βίος του με τον Βίο του Αγίου Δημητρίου γιατί και οι δύο ήσαν Μυροβλύτες και οι δύο ήσαν Μεγαλομάρτυρες.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε Πολιτιστική Εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου σχολείου του Κολχικού όπου Ποντιακά Σωματεία της περιοχής του Λαγκαδά και της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν ένα ωραίο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από τον Μαρτυρικό Πόντο, θυμίζοντας σε όλους τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαίτερα την Τραπεζούντα.