Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


23/6/2013
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης βρίσκεται από εχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πεφανερωμένης.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Μεγανήσι το απόγευμα του Σαββάτου συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, ενώ τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του νησιού Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, κληρικοί της Μητρόπολης και κάτοικοι του νησιού.




Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, ενώ αμέσως μετά ο εφημέριος του Ναού και ο Δήμαρχος του νησιού καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψη αυτή, ενώ αναφέρθηκαν στην αγάπη των κατοίκων και στην προσπάθειά τους να στηρίζουν το νησί τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση, αλλά και τον κλήρο και το λαό για τη θερμή υποδοχή. Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τόνισε πως "η πατρίδα μας έχει περάσει πολλές κρίσεις και η ιστορία δείχνει πως κάθε φορά τις ξεπερνούμε. Δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας και να μας πιάνει πανικός. Καλούμαστε να βρίσκουμε ιδανικά μέσα από τις ζωές των Αγίων μας και να εφαρμόζουμε το μήνυμα του Χριστού μας, "μετανοείτε" που σημαίνει αλλάζω σκέψη και συμπεριφορά. Αυτό είναι το μήνυμα που χρειάζεται η εποχή μας. Να μετανοήσουμε όχι με τη στενή θρησκευτική έννοια, αλλά σε όλη τη πορεία της ζωής μας. Για την κατάσταση που βρισκόμαστε ευθύνεται ο εγωισμός και η απληστία. Ο καθένας από εμάς νομίζει ότι είναι το κέντρο της ζωής και ζητά να τον υπηρετήσουμε. Ο Κύριος όμως είπε, δεν ήρθα για να με υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσω".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως "έχουμε κουράγιο και με τη βοήθεια του Θεού να είμαστε αισιόδοξοι και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Με πίστη, αγάπη και δύναμη θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα".

Ο Αρχιεπίσκοπος το απόγευμα της Κυριακής θα τελέσει Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.