Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Εορτή του Αγ. Πνεύματος και του Γεννέσσιου του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εις την Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Με περισσή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάθηκε η Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, η οποία είναι κατεξοχήν αφιερωμένη εις το Άγιον Πνεύμα το οποίον επεδήμησε επί τους Αγίους μαθητάς και αποστόλους του Κυρίου και εφώτισε αυτούς, καθώς και η εορτή του Γεννέσσιου του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων, της οποίας το Καθολικό τιμάται εις την Αγία Τριάδα.

Το απόγευμα της παραμονής της Εορτής ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μποτσουάνας κ.κ. Γενναδίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιον του Ιωάννου του Προδρόμου – Ασκού.

Την κυριόνυμο ημέρας της εορτής του Αγίου Πνεύματος τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Πέντε Βρύσεων, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ.κ. Δημητρίου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μποτσουάνας κ.κ. Γενναδίου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο οποίος τυγχάνει αδελφός της Ιεράς Μονής και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στο γεμάτο από πιστούς και προσκυνητές καθολικό της Ιεράς Μονής ετέθη προς προσκύνησιν ένα εκ των παλαιοτέρων αντιγράφων της εικόνος της Παναγίας του Καζάν, ενώ παρέστη και ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer κ. Σταύρος Μπαλογιάννης.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος με την μεστή νοήματος και πνευματικού περιεχομένου ομιλία του αναφέρθη επακριβώς στην σήμερα τιμώμενη εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, με εγκάρδιους λόγους ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την ολόθυμον συμμετοχής τους εις την Πανήγυρη της Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως μας, συνεχάρη τον Καθηγούμενο Αυτής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ισαάκ Τσαπόγλου και την αδελφότητα της Μονής για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, συνεχάρη την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «ο Απόστολος Παύλος» και τον Χοράρχη αυτής Μουσικολογιώτατο Άρχων Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο, η οποία απέδωσε τόσο ωραία τους ύμνους και τα τροπάρια της ημέρας καθώς και όλον τον κόσμο ο οποίος παρέστη κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.