Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

18Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Αναστασίου, πολιούχου της πόλεως  Ναυπλίου, με χαρά και  ευγνωμοσύνη προς τον πανάγαθο Θεό, καλεί και φέτος στον εορτασμό των εγκαινίων του. Απόψε, Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 730μ.μ. θα  ψάλει ο πολυαρχιερατικός  πανηγυρικός Εσπερινός , χοροστατούντων  των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως  Αργολίδας, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αναστασίου, παιανιζούσης  της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Αύριο, Κυριακή 16 Ιουνίου, θα ψαλεί στις 700π.μ. ο Όρθρος. Στη συνέχεια η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Σημειωτέον ότι αύριο, Κυριακή 16 Ιουνίου, στο Ναύπλιο θα λειτουργήσουν, εκτός του πανηγυρίζοντα Ι. Ναού Αγίου Αναστασίου, μόνο  οι Ι. Ναοί  Αγίου Νικολάου  και Αγίας Τριάδας στην Πρόνοια Ναυπλίου.
Αύριο απόγευμα, η εορτή του Αγίου Αναστασίου θα ολοκληρωθεί με τον μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση του Αγίου.
Τιμώντας την εορτή της ανάμνησης των εγκαινίων του Ι. Ναού του Αγίου Αναστασίου, τιμούμε και τη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, κτίτορα του Ιερού Ναού του Πολιούχου της πόλεως!