Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Κλοπή Σταυρού ευλογίας από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με θλίψη ανακοινώνουμε στους  συμπολίτες μας ότι την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 Μαϊου εκλάπη από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό αγίου Νικολάου Σταυρός ευλογίας, ο οποίος ήταν τοποθετημένος επάνω στην Αγία Τράπεζα στο Ιερό Βήμα. Από την πρώτη στιγμή εξετάσαμε όλες τις πιθανές εκδοχές, ερευνήσαμε όλους τους  χώρους του Ιερού Βήματος και του Ναού που θα μπορούσε να βρίσκεται ο Σταυρός  και, μετά από την μεσολάβηση ευλόγου χρονικού διαστήματος,  δυστυχώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κλοπή. Ο Σταυρός είναι επίχρυσος, δεν έχει ιδιαίτερη χρηματική αξία, έχει όμως μεγάλη συναισθηματική και συμβολική αξία, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό αντικείμενο λειτουργικής χρήσης που συνδέεται με τόσες πολλές λατρευτικές εκδηλώσεις του Ναού μας.
Εκείνο δε που βαραίνει περισσότερο στη συνείδηση και την καρδιά μας είναι η ανόσια και βέβηλη πράξη, να αφαιρεθεί πάνω από την Αγία Τράπεζα, όπου υπήρχε μέχρι το προηγούμενο απόγευμα. Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρήσει εκείνους που διέπραξαν την κλοπή και να τους φωτίσει να επανορθώσουν το ανοσιούργημα. Προβαίνουμε σε επίσημη καταγγελία και ανακοίνωση με φωτογραφία του Σταυρού, προκειμένου να σας κάνουμε κοινωνούς του συμβάντος, αλλά και να προλάβουμε πιθανή προσπάθεια διαθέσεως του κλοπιμαίου.

Εκ του Μητροπολιτικού Ναού
Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως