Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις των Αγίων Ισαποστόλλων Κυρίλλου και Μεδοδίου στην εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εξεπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης οπού με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας οι προγραμματισθείσες εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού των 1150 χρόνων από του εκχριστιανισμού των Σλάβων προς τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων Κύριλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων .

Των εκδηλώσεων προεξήρχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και μετείχαν εκπρόσωποι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών με κορυφαία εκδήλωση την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία η οποία ετελέσθη στον αρχαιολογικό χώρο Mikulcice όπου οι Άγιοι έζησαν και προσηυχήθησαν . Ακολούθως επεσκέφθησαν το μουσείο καθώς και άλλους χώρους πολιτισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωάννης μετέφερε τις αδελφικές ευχές προς τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή Ολομόουτς και Μπρνό κ. Συμεών δηλώνοντας ότι το έργο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου συνεχίζει να καρποφορεί μέχρι και σήμερα και θα παρέχει μέχρι της συντελείας του αιώνος τους καρπούς του ιεραποστολικού έργου των αγίων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Το έργο των αγίων όπως χαρακτηριστικά τόνισε ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου είναι ισοστάσιο προς αυτό το έργο των αγίων Αποστόλων γι΄αυτό και αποκαλούνται ισαπόστολοι. Αν και οι συνθήκες φυσικές και πνευματικές κάτω από τις οποίες εργάσθησαν οι δύο άγιοι ήταν εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες εντούτοις το πνευματικό οικοδόμημα και το έργο το οποίο προσέφεραν είναι μεγάλο και ανεκτιμήτου αξίας εκφράζει δε το αιώνιο πνεύμα της ιεραποστολής της οικουμενικής ορθοδοξίας όπως αυτό μαρτυρείται από το σεπτό κέντρο το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο επί Πατριαρχείας Ιερού Φωτίου απέστειλε τους αγίους ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο δια τον εκχριστιανισμό των Σλάβων και το οποίο σήμερα συνεχίζει την ιεραποστολική του πορεία υπό την πεφωτισμένη αιγίδα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κλείνοντας δε την ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος δεν προσέφεραν μόνο το φώς του ευαγγελίου στους λαούς των Σλάβων αλλά και το φώς του πολιτισμού γι΄αυτό και στις χώρες αυτές τιμώνται και ως προστάτες των γραμμάτων.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Σεβασμιωτάτους εκπροσώπους των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών τους υπεδέχθη ο Τοποτηρητής της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ολομόουτς και Μπρνό κ. Συμεών.