Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πραγματοποιήθηκε η Ενθρόνιση και η εις Μεγαλόσχημον Κουρά της νέας Ηγουμένης της Ι. Μονής Αγίου Γεωργιου Ηλίων της Βορείου Ευβοίας.


Με την Χάρη του Θεού και με την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών,  το απόγευμα της Δευτέρας 27ης Μαΐου 2013 έλαβε χώρα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Βορείου Ευβοίας, ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων και των εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προερχομένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Κορίνθου κ. Διονυσίου.



Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε από τους τρεις αγίους Αρχιερείς, κατά την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, η εις Μεγαλόσχημον Κουρά και, εν συνεχεία, η  τελετή της Ενθρονίσεως της νεοεκλεγείσης, υπό της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής, Καθηγουμένης μοναχής Χρυσοστόμης, στην οποία ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος προσέφερε ένα Σταυρό με ιερά Λείψανα του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και μία βακτηρία (ράβδο), δείγματα της πνευματικής και διοικητικής εξουσίας την οποία αναλαμβάνει.
 Enthronisi Igoumenis Ilion 003.JPG

Στην προσφώνηση του προς την νέα Ηγουμένη, ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επεσήμανε το πνεύμα ενότητος, το οποίο πρέπει να καλλιεργείται συνεχώς μεταξύ των μελών της Αδελφότητος, καθώς και την αγάπη την οποία θα πρέπει να επιδεικνύει ως Προεστώσα της Ι. Μονής σε όλες τις μοναχές, οι οποίες θα πρέπει να ανταποδίδουν αυτή την αγάπη με το πνεύμα της υπακοής τους, ενώ δεν παρέλειψε να περιγράψει την σχέση του Επισκόπου με την Ιερά Μονή, όπως αυτή καθορίζεται από την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Τέλος δε, ευχαρίστησε ευχαρίστησε και τους άλλους δύο Αρχιερείς για την παρουσία τους, την αγάπη και την προσευχή τους για την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ευρύτερα.

Μετά την Απόλυση του Εσπερινού, η νέα Ηγουμένη, η οποία κατάγεται από την Πόλη της Ιστιαίας, δέχθηκε τις ευχές των Κληρικών και των λαϊκών αδελφών.

Η Ιερά Ακολουθία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7).