Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ολοκληρώθηκαν με κοινή Εκδρομή οι Κατηχητικές Συνάξεις των Ιερών Ναών Αγίου Νεκταρίου Βούλας και Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης.

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, μετά τη Θεία Λειτουργία, οι Κατηχητικές Συνάξεις Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, πραγματοποίησαν κοινή Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά, Βοιωτίας, η οποία συνέπεσε κατά ευλογημένη συγκυρία, με τη μνήμη-Σύναξη όλων των Βοιωτών Αγίων.

Όταν φτάσαμε στο Μοναστήρι, μας υποδέχθηκαν οι πατέρες της Μονής και μας ξενάγησαν στους χώρους της Ιεράς Μονής. Στο Καθολικό, προσκυνήσαμε τα άγια Λείψανα πολλών Αγίων, ενημερωθήκαμε για το Ιστορικό της Μονής από τον π. Παΐσιο, ο οποίος πραγματοποίησε δέηση για όλα τα παιδιά, τους Κατηχητές και μερικούς γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους.
   Μετά πήγαμε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, όπου προσκυνήσαμε τα Ιερά του Λείψανα και είδαμε τι σχετική έκθεση φωτογραφιών από το βίο του, αλλά και προσωπικά βιβλία, άμφια, χειρουργικά εργαλεία και αντικείμενα του Αγίου.

Μετά τις πνευματικές ευλογίες, λάβαμε και τις υλικές, με το καθιερωμένο και παραδοσιακό λουκουμάκι και ένα δροσιστικό νερό.
Στη συνέχεια πήγαμε στο διπλανό χώρο από τη Μονή όπου φάγαμε και παίξαμε .

Στις 3.00 μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού των Σταθμών, ο π. Αντώνιος Χρήστου Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, είπε λίγα λόγια για την κατηχητική χρονιά που τελειώνει και έδωσε σε όλα τα παιδιά τα αναμνηστικά δώρα τους, ως ενθύμιο για την φετινή λήξη των μαθημάτων.

Στις 3.30 αναχωρήσαμε από το χώρο της Μονής και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Κατά την διάρκεια που βρισκόμασταν στο λεωφορείο, κάναμε προσευχή, είπαμε πολλούς ύμνους, τραγούδια, ανέκδοτα, παίξαμε το παιχνίδι των ερωτήσεων και γενικά διασκεδάσαμε ευχάριστα.

π. Αντώνιος Χρήστου
Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας