Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Βαίων, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Νεκταρίου και Αθανασίου, Καβαλαρίου.

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθη εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και συγκεκριμένα στον στολισμένο, κατά το εκκλησιαστικόν έθος, με «Βάϊα Φοινίκων», Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου και Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως – Καβαλλαρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Κυριακή των Βαΐων, ημέρα κατά την οποία τιμάται η λαμπρά και θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα σηματοδοτώντας την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της ιεράς εικόνας της Βαϊοφόρου, εψάλησαν οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου προβλεπόμενοι ύμνοι, συμφώνως προς το ιεροσολυμίτικο Τυπικό, και μοιράστηκαν τα ευλογημένα Βάϊα .


Κατά την ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα, το οποίο παρευρέθη, για να εορτάσει τη μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας και να συμψάλει το «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου, βασιλεὺς τοῦ Ἰσραήλ», ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στον παραπάνω στίχο τόνισε ότι ο Κύριος δεν έρχεται σήμερα μόνο στα επίγεια Ιεροσόλυμα, που γεωγραφικώς ευρίσκονται στην Αγία Γη, αλλά και στην πύλη της καρδιάς του καθενός μας, γιατί ο καθένας από εμάς καλείται να γίνει μία «Ιερουσαλήμ» μία πόλις της ειρήνης, ένας τόπος στον οποίο θα σκηνώσει η χάρις του Θεού, για να έρθει η ειρήνη και η καταλλαγή.

Ο Κύριος με τον έρχομό Του, όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, μας έφερε την Αθάνατο Ζωή μεταφέροντας το μήνυμα του Τρισαγίου Θεού, που έρχεται να αναδημιουργήσει όλο τον κόσμο, και αναμορφώνοντας τον καθένα από εμάς που έχει πέσει στην αμαρτία. Οι καρδιές μας λοιπόν, όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, πρέπει να είναι ζωντανές από αγάπη, από ενδιαφέρον, από προσμονή για να δεχτούμε τον Αληθινό Βασιλέα, Εκείνον που μόνον Αυτός μπορεί να μας ειρηνεύσει, να μας συμφιλιώσει με τον Θεό και τους ανθρώπους δίδοντάς μας ό,τι δεν μπορεί να μας δώσει ο κόσμος της πλάνης και της απάτης στον οποίο ζούμε. Χρειάζεται, συνέχισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Ιησούς έρχεται, είναι μπροστά μας, περνάει από δίπλα μας αλλά εμείς, δυστυχώς, δεν Τον βλέπουμε, γιατί τα μάτια μας είναι κλειστά.

Εν συνεχείᾳ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη στη Μεγάλη Εβδομάδα και στα Μεγάλα Γεγονότα που καλούμεθα να βιώσουμε τονίζοντας ότι αν καταφέρουμε και νιώσουμε πραγματικά αυτή την Εβδομάδα, τότε θα ζήσουμε το περιεχόμενο και το νόημα της ζωής αντιλαμβανόμενοι την Ορθοδοξία, τη Θεολογία, την Πίστη μας, βιώνοντας την αναφαίρετον χαρά που χαρίζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Καλή Ανάσταση στους παρευρισκόμενους πιστούς προτρέποντάς τους να προσεύχονται συνεχώς για την άμεση απελευθέρωση των δύο Σύριων Επισκόπων, οι οποίοι και κρατούνται αιχμάλωτοι, κάνοντας παράλληλα έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για άλλη μία φορά, ώστε να επιληφθούν του θέματος πραγματοποιώντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου και εκείνοι να εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας, ελεύθεροι όπως και εμείς.