Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με θέμα: Ότε η αμαρτωλός προσέφερε το μύρον...»


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση, την οποία υποδειγματικά προλόγισε ο αναλαβών και την διοργάνωσή της, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, έλαβε χώρα στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, με άριστο ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης τρόπο. Το μέλος της Χορωδίας και θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός παρουσίασε με υποδειγματικό τρόπο τους Ύμνους.






Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, ο οποίος πραγματεύθηκε, με την διακρίνουσα Αυτόν απλότητα και το ανεπιτήδευτο ύφος, επίκαιρη ομιλία με υπέροχα θεολογικά νοήματα και θέμα: «ΟΤΕ Η ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΥΡΟΝ...». Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας καταγοήτευσε τους ευλαβείς προσκυνητάς, αφού έδωσε θεολογικές πτυχές στο ζήτημα της προσέγγισης της πόρνης γυναίακς στον Χριστό, που έφθαναν μέχρι την Δημιουργία του κόσμου από τον Θεό και την Πτώση του ανθρώπου από την παραδείσια κατάσταση.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο άγιο Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ για την παρουσία του και την θαυμάσια ομιλία του προς τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον χοράρχη κ. Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της Εκδήλωσης και φυσικά όλους τους προσελθόντας χριστιανούς, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Και αυτή η εκδήλωση μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας μητροπόλεως στους 97,7 fm.