Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την 19η Απριλίου ε.ε. στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Πρό της ενάρξεως του Ακαθίστου Ύμνου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σεπτού Λειψάνου του Οσίου Εφραίμ του Σύρου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-Ασσήρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, το οποίο φυλάσσεται εις την Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ – Κονταριώτισσας Κατερίνης.

Το Σεπτό Λείψανο, το οποίο εκόμισε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ, Οσιολογιωτάτη μοναχή Αικατερίνη, θα παραμείνει προς προσκύνηση εις τον Ιερό Ναό Αγιών Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου μέχρι και την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην σύντομη προσφώνηση του αναφέρθηκε στην χαρά και την ευλογία της παρουσίας του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Εφραίμ καθώς, όπως τόνισε, τιμώντας τα Ιερά Λείψανα τιμούμε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και η κοινωνία με τους Αγίους σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε μας δίδει πολύτιμο βοήθεια και δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα της ζωής. Τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικο για την ευλογία που παρείχε, ώστε να έρθει το Ιερό Λείψανο στην επαρχία μας, καθώς και την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αικατερίνη μοναχή, η οποία και ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στο αίτημα της Μητροπόλεως μας.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε κατά την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών εις τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης – Ασσήρου, στην Β΄ Στάση στην νεοϊδρυθείσα ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα – Λαγκαδά, στην Γ΄ και Δ΄ Στάση εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομιλώντας προς τους ευσεβείς πιστούς που προσήλθαν για να ακούσουν ένα από τα αριστουργήματα της βυζαντινής υμνογραφίας, το οποίο είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με την εκκλησιαστική ζωή και με την εθνική πορεία του Ελληνισμού, τόνισε ότι ο Ακάθιστος Ύμνος, είναι ο ύμνος εκείνος που μας θυμίζει την σωτηρία της Βασιλευούσης Πόλεως από την υπέρμαχο Στρατηγό την Κυρία Θεοτόκο αλλά ταυτόχρονα μας θυμίζει και σωτηρία ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους από την φθορά του θανάτου και της αμαρτίας. Τόνισε επίσης ότι ο Ακάθιστος ύμνος είναι η ακολουθία η οποία είναι συνδεδεμένη με το γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στο ιστορικό, άγιο και ιερό γεγονός περικλείονται οι ευλογίες που ήρθαν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το πρόσωπο της Παναγίας μας, η οποία με την ταπείνωσή της, την μεγάλη της αγάπη και την ακλόνητο πίστη της, προς τον ένα και αληθινό Θεό έφερε τον κόσμο Εκείνον που είναι ο Σωτήρας και ο Λυτρωτής, τον Κύριο υμών Ιησού Χριστό. Κατέληξε με την προτροπή να δεχτούμε το μήνυμα της χαράς το οποίο ο Άγγελος μέσα από το «Χαίρε» είπε στην Παναγία, αφήνοντας την ψυχή μας να χαρεί με την χαρά των αγγέλων και της Παναγίας μας, προετοιμάζοντας τον εαυτό μας να συμπορευτούμε με τον Κύριο ώστε να είμαστε συνοδοιπόροι στον Σταυρό και την Ανάσταση όπως είναι και Εκείνος πάντοτε δίπλα μας, όπως είναι και η Παναγία πάντα κοντά μας ως μητέρα όλων και σκέπη του κόσμου.