Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Θερμοπυλών Ιωάννης: "Καρποί της ευσεβείας είναι η πίστη και η μετάνοιά μας"

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε απόψε στην Ιερά Μονή Πεντέλης, η Ακολουθία του Νυμφίου και ο Ορθρος της Μ. Δευτέρας.
Από πολύ νωρίς οι πιστοί είχαν κατακλύσει το Καθολικό της Μονής για να ακούσουν τους ύμνους, που μαζί τους θα συμπορευτούμε μέχρι τη Σταύρωση, αλλά και μέσω αυτών θα εορτάσουμε την ένδοξο Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.
 Της ακολουθίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης συμπαραστατούμενος από Πατέρες της Μονής.

Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ξηρανθείσης συκής από τον Ιησού Χριστό. " Ο Χριστός για να δώσει ένα δυνατό παράδειγμα και να ταρακουνήσει τους μαθητές Του, προβαίνει σε αυτή την ενέργεια. Να καταραστεί και να ξηράνει την άκαρπη συκιά. Είναι μία αντίδραση δυσαρέσκειας για τους Χριστιανούς που πλουτίζουν με εξωτερικά χαρίσματα χωρίς να καρποφορούν στη ζωή τους"
Ο κ. Ιωάννης τόνισε πως "ένας χριστιανός εφόσον είναι ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, ζει μέσα σε αυτήν και γεύεται μέσα από τη διδασκαλία της, οφείλει να αποδίδει καρπούς ευσεβείας. Και οι καρποί αυτοί είναι η πίστη στο Χριστό και η συμμετοχή μας στο Πάθος Του. Δεν αρκεί να συμμετάσχουμε μόνο στις ακολουθίες. Έχουμε δικαιώματα στο Πάθος Του και το Σταυρό Του. Ζητούμε, έτσι, τη λύτρωση από τις αμαρτίες μας. Καρπός της ευσεβείας είναι η μετάνοιά μας, Η μετάνοια είναι ο διάδρομος για να αποδεχθούμε το Πάθος Του. Όλοι έχουμε αμαρτίες, που όμως αν τις αποδεχθούμε με ειλικρινή μετάνοια, τότε καθαρίζεται η καρδιά μας και πορευόμαστε να συμμετάσχουμε στο Πάθος του Κυρίου."