Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Χριστός Ανέστη, χαρά μου!

IMG_5809


Ανάσταση πριν την Ανάσταση γιόρτασε το Διδυμότειχο αυτές τις μέρες, που υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, μαζί με άλλα λείψανα, που κόμισε ο πανοσ. Αρχιμ. Νεκτ. Μουλατσιώτης, από το Τρίκορφο της Φωκίδας. Ο ακριτικός λαός μας πήρε ελπίδα, δύναμη και παρηγοριά στον αγώνα του να κρατήσει την Πίστη του και να κρατηθεί στον τόπο των προγόνων του. Σε μια περίοδο γενικότερης υποβάθμισης  της δημόσιας ζωής στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο η παρουσία των αγίων ήταν ένα μήνυμα ό,τι ο Θεός δεν μας ξέχασε, ό,τι οι άγιοι δεν μας ξέχασαν και ό,τι η Εκκλησία δεν αδιαφορεί για το λαό της αλλά με κάθε πρόσφορο μέσο στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του για επιβίωση.

Το απόγευμα του Σαββάτου της 23ης Μαρτίου ε.ε. ο ευσεβής λαός μας με προεξάρχοντα το Σεβ. Ποιμενάρχη του υποδέχθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης τον πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό και στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, που κατευθύνθηκε στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Ελευθερωτρίας, όπου εναποτέθηκαν τα ιερά λείψανα, προς προσκύνηση. Ακολούθησε ο Εσπερινός της εορτής της Ορθοδοξίας και επίκαιρη ομιλία του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού.
            Το πρωί της επομένης, Κυριακής της Ορθοδοξίας, εν πληθούση Εκκλησία ετελέσθη η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας και εν συνεχεία λιανεύθηκαν οι ιερές εικόνες και διαβάσθηκε το Συνοδικόν. Το απόγευμα της Κυριακής 24ης Μαρτίου εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου, ο οποίος απένειμε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου στον π. Γαβριήλ Χειμώνα, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ακολούθησε ομιλία του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη για πνευματικά θέματα και σύντομη αγρυπνία.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου ε.ε., μέσα σε κλίμα εθνικής ευαισθησίας, ετελέσθησαν η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος στη συνέχεια στο Ηρώο της πόλεως έψαλε την Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως μαζί με τους επισήμους παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών, των στρατιωτικών τμημάτων και των σπουδαστών της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων  Διδυμοτείχου.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις των ημερών αυτών παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης και ο Υποδιοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Στρατηγός Θεοδ. Σακαλής. Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση του κόσμου, ο οποίος έσπευσε να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα, όχι μόνο από την περιοχή του Έβρου αλλά και από τις γειτονικές περιφέρειες. Επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πιστοί μας παρακολούθησαν τις ομιλίες του π. Νεκτ. Μουλατσιώτη, ο οποίος κυριολεκτικά καθήλωσε και ενθουσίασε το πλήθος αποσπώντας συγχρόνως την ευγνωμοσύνη όλων διότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας για την μεταφορά των ιερών λειψάνων στο Διδυμότειχο, χάριν ευλογίας και αγιασμού των πιστών.