Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Για ενότητα και αυτοθυσία έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος.




24/3/2013
Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος λέγοντας πως είναι σημαντική η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία. Αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής, την ανεργία, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τονίζοντας "η κρίση που περνάμε είναι πολυδιάστατη, είναι κρίση ηθική-πνευματική. Το αξιακό μας σύστημα κλονίζεται, θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας μας αμφισβητούνται και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο έχει σήμερα εξαιρετική σημασία και ο Λόγος που αρθρώνει η Εκκλησία. Ακούω με συγκίνηση τους Ιεράρχες που κηρύττουν αγάπη, αλληλεγγύη, ανεκτικότητα, που εργάζονται για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης".


Αναφέρθηκε, επίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και επισήμανε "στην εποχή μας η φτώχεια αποτελεί μάστιγα για έναν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας. Ο άνθρωπος που βιώνει την αγάπη δεν μπορεί να αδιαφορήσει για τη μοίρα του φτωχού, για τη μοίρα του πάσχοντος ανθρώπου. Η Εκκλησία διδάσκει και πρέπει να κηρύττει την κοινωνική αλληλεγγύη" ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "στην Ορθόδοξη Θρησκεία και στους ανθρώπους της γνήσιας πίστης κρύβονται αποθέματα ανθρωπιάς και αγάπης ανεξάντλητα. Γι' αυτό, το λάθος δεν είναι να αναμένουμε πολλά από την Εκκλησία, το μείζον λάθος είναι να περιμένουμε λιγότερα από αυτά που μπορεί και οφείλει να προσφέρει".

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της αναστήλωσης των εικόνων, αλλά και της 25ης Μαρτίου και τόνισε "Το μυστικό του αγώνα ήταν και είναι πάντοτε η ενότητα και αυτοθυσία. Οι δυσκολίες, οι κρίσεις τα αδιέξοδα σε αυτόν τον κόσμο υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εμείς χρέος έχουμε να μένουμε όρθιοι στα τοίχοι της καρδιάς μας. Η σημερινή τράπεζα που είχατε την αγάπη να μας παραθέσετε σήμερα αυτό νοηματοδοτεί, τη συμπόρευση Κράτους και Εκκλησίας, ο καθένας στο χρέος και στις αρμοδιότητές του, με αντικειμενικό σκοπό πάντοτε την διακονία του ανθρώπου, του Έλληνα και της ευλογημένης αυτής χώρας, της Ελλάδος".