Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΔΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, και στη συνὲχεια προέστη, περιστοιχούμενος υπό των Ιερέων της νήσου, της τριώρου λιτανευτικής πομπής της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής προς τη Χώρα της Μυκόνου, την οποία, πλαισιούμενη από τη Δημοτική Φιλαρμονική, ακολούθησαν ο Δὴμαρχος Μυκόνου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της 6ης ΣΜΕΠ, ο Διοικητής του Α.Τ. Μυκόνου, ο Λιμενάρχης Μυκόνου, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων με τις σημαίες τους, και σύσσωμος ο πιστός Λαός της Μυκόνου, προπορευομένων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς και  πλήθους άλλων νέων Μυκονίων.
Κατά την επίσημη υποδοχή της αγίας Εικόνας στην παραλία της Μυκόνου, επί ειδικώς προευτρεπισθείσης εξέδρας, και μετά την τέλεση ειδικής Ακολουθίας, ο Δήμαρχος Μυκονίων αναφέρθηκε με φιλόφρονες λόγους για το έργο της Εκκλησίας στην ανακούφιση των αναγκών του λαού και υπογράμμισε την εμμονή των Μυκονίων στην τήρηση των πατρώων παραδόσεων και τη μεγάλη σημασία που έχει η σημερινή μέρα για όλους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υποδοχή της ιεράς Εικόνας και τους λόγους του, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία συντηρεί εμπερίστατες οικογένειες και στα 12 νησιά της, επιχορηγεί νέους για τις σπουδές τους, εξασφαλίζει φάρμακα για οικονομικά αδύναμους και καθημερινά καλύπτει πολλαπλές ανάγκες των ανθρώπων, χάρη στη συνεργασία των Κληρικών και τη συμπαράσταση του πιστού λαού, ο οποίος, κατά δύναμιν, ενισχύει το έργο της.
Ακολούθως, τόνισε ιδιαίτερα την παρουσία των παιδιών και των νέων μεταξύ των πολυπληθών συλλιτανευσάντων, η οποία, όπως υπογράμμισε, "είναι εγγύηση ότι αυτός ο τόπος θα υπάρχει και θα ζη σε πείσμα των καιρών και των δυσκόλων περιστάσεων. Γι` αυτό", προσέθεσε, "οφείλουμε  όλοι να συνεργαστούμε, ώστε να μη διαψευσθούν οι ελπίδες και τα όνειρά τους, υπό τη σημερινή δυσμενή συγκυρία."
Ευχαρίστησε, επίσης, τους συντοπίτες του Μυκονίους για την παλλαϊκή συμμετοχή τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Σε όσους, και είναι πολλοί, με ρωτούν, αν οι Μυκόνιοι αγαπούν την Εκκλησία και συμμετέχουν στη Λειτουργική Της Ζωή, απαντώ ότι μακάρι σε πολλά μέρη της Ελλάδος να υπήρχε η ευλάβεια, η ευσέβεια και ο σεβασμός των παραδόσεων, που υπάρχουν στη Μύκονο! "  
Ακολούθως, η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε λιατνευτικά στον προς τούτο διακεκοσμημένο Ενοριακό Ιερό Ναό της Παναχράντου, όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου και στη συνέχεια θα προστεί της λιτανεύσεως των αγίων Εικόνων στην πόλη της Μυκόνου, επί τη λαμπρά εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.